發新話題

[others] 其實我覺得GBB既技術仲未成熟

引用:
原帖由 T-800 於 10-9-2011 12:39 發表
其實以現時技術要做一支完全唔洗執嘅完嘗GBB係十分容易,一般鎗迷自己可以執得靚嘅鎗,工廠絕對造得到,問題係要賣幾錢! 賣貴价梗有人要,但銷量一定少得多,而等您自己慢慢執,一來您分段洗錢唔覺唔 ...
有d人法拉利都要執執先岩
無果樣就係鐘意整果樣

引用:
原帖由 sam524 於 11-9-2011 01:11 發表

如果你係買m16a1咁o既,以我所知,m16a1果堆係有d問題...
但我買開膛kit,我唔見得有咩問題,又以我所知我套kit個bolt catch係新版,用料靚左...
有d人鐘情一隻牌子
你點講佢都唔岩聽
玩具槍點整都係玩具槍

少林話華山派唔夠正宗
武當又話少林唔掂
學完詠春又話泰拳屎

由 講唔成熟 到 變圍攻某牌子

媾埋一齊黎做we.a.hk.井井牌 呀笨

引用:
原帖由 paulen 於 12-9-2011 00:02 發表
其實我自己覺得技術都幾成熟啦.
要出寶品都差唔多出哂.
市場都開始飽和.
技術成熟
玩家幼稚
槍只係工具
當遊戲又好 當運動又好
享受其中樂趣未幾好

人地用vf屍 我用ksc 大家交換玩兩手 好過係到話人地支槍點差啦

引用:
原帖由 Berial 於 12-9-2011 00:37 發表

KA M4匣同WE M4匣都係差唔多價...
你要平AGM M4匣都有
其實最煩就係gbb d匣個個都分系統
你話統一一齊幾咁好

引用:
原帖由 Berial 於 12-9-2011 00:48 發表

http://www.wargameyau.net/viewth ... &extra=page%3D1
睇完E個POST,其實我對支KSC幾心動.師兄有咩經驗分享下
我係mp7咋

不過ksc果支m4 有朋友有 都抽過下水

實話實說
我去玩之前佢都full左唔知幾多匣
我玩左一匣多d
我覺得幾扎實呀

其他就答你唔到 因為我係人地屋企玩 唔通射出街咩

引用:
原帖由 paulen 於 12-9-2011 00:53 發表
KA匣有冇保養呢?唔好試比較啦.
豐儉由人,冇話日本車好定歐洲車好.
玩gbb開始 就無得豐儉由人架啦

引用:
原帖由 Berial 於 12-9-2011 00:55 發表

最慘仿wa m4系統大家數口差d...望住人地隻匣有"這麼近,那麼遠"的感覺
專用匣 真係煩

好彩aeg年代無依味野

引用:
原帖由 Berial 於 12-9-2011 01:00 發表

有保養但keep住整,坐車時間成本都好大
同埋一隻匣整你3日,唔通你買定十幾隻匣,一d去倫街症.淨番有得用睇彩數
所以我支ee牌 有8隻匣

引用:
原帖由 paulen 於 12-9-2011 01:11 發表
都有少少,總唔能夠ak m4共用
不過因為aeg係 得馬仔一個系統.

gas就唔同,好似手槍都有好多唔同射控,除左抄馬仔外,所以gbb原理一樣.
但受苦既係我地

引用:
原帖由 老鼠 於 12-9-2011 01:50 發表
論AR15系列的話
WA同WE系統我都玩過
我們枝M16A1都叫玩得開心,
起碼匣平又可靠(我上個月買番黎到宜家未試過爆氣同漏氣)
成枝槍都易拆
原裝除左加NPAS都無咩好搞
係較HOP UP最乞人憎
而WA系統,成也多件,敗也多 ...
仲未有短匣呀

引用:
原帖由 rYaN 於 12-9-2011 11:01 發表

你有咩新玩具要用到短匣?
m16a1 算唔算

引用:
原帖由 Berial 於 12-9-2011 17:37 發表

我有一隻,暫時仲未有問題,氣化好似好d。但好奇怪彈道比長匣冇禁多hop up,會唔會係嘩佬開細左?
ee 定係pp牌?

其實唔知第一支二戰gbb 會係咩呢

引用:
原帖由 CWHS 於 13-9-2011 01:00 發表

Actually there are M1 Garand and M1(M2)Carbine made by Marushin
mg42 好似都有

不過如果係正正常常 像真d既二戰槍 好似未有

出mp40 就好啦

發新話題