發新話題

M4長度以上的其他廠內管準繩度表現如何?

引用:
原帖由 spec.ops. 於 13-9-2011 10:49 發表

一般用可以揀WE貴版0.25G
WE.... 試過一包... 唉呀.......

我又有好彈推薦bo....
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 donaldszeto31 於 13-9-2011 17:00 發表
我現在用EXCEL0.25
Excel D彈真系冇搞我.........
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 CPK 於 13-9-2011 20:02 發表

哥仔,PDI 出名造管工藝一流,內徑由頭到尾都咁平均,其 6.04 都會比原裝銅管好。加上鋼管硬度較銅高,抗震能力自然……

況且連 PDI 的介紹都指出 6.04 精度高,而 6.01 是初速高,各有所長。但在香港似乎已找 ...
紅wolf 還有貨

引用:
原帖由 CPK 於 13-9-2011 20:02 發表 哥仔,PDI 出名造管工藝一流,內徑由頭到尾都咁平均,其 6.04 都會比原裝銅管好。加上鋼管硬度較銅高,抗震能力自然……況且連 PDI 的介紹都指出 6.04 精度高,而 6.01 是初速高,各有所長。但在香港似乎已找 ...
其實咁講咪即係6.01反而無咁準?
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 14-9-2011 10:39 發表

其實咁講咪即係6.01反而無咁準?
係. 601係初速高. 603/604 grouping同accuracy會比601高.

其實6.10 既管仲準..
係初速冇咁高..

引用:
原帖由 jpg 於 14-9-2011 11:20 發表
其實6.10 既管仲準..
係初速冇咁高..
初速可以用筒解救. 準成度唔得.

引用:
原帖由 seals9121 於 14-9-2011 10:26 發表

WE.... 試過一包... 唉呀.......

我又有好彈推薦bo....
個個用WE貴版都ok,係得你…
咁你又有D咩好野推介呀?唔通係G&G?呢隻都係好野,可惜而家長期缺貨
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 seals9121 於 14-9-2011 10:28 發表

Excel D彈真系冇搞我.........
由AEG年代開始已經唔用佢

引用:
原帖由 Elf 於 14-9-2011 12:03 發表

初速可以用筒解救. 準成度唔得.
準繩方面我會靠BB彈同定管去補救

引用:
原帖由 spec.ops. 於 14-9-2011 12:55 發表

準繩方面我會靠BB彈同定管去補救
你有做定管? 內外管之間做?

回覆 86# 的帖子

內外點fit都會有d空間, 小弟加少少膠紙迫緊d

小弟用14.5" pdi 6.01之後單發準繩比原裝差不多
不過打3-5rd burst的grouping就好左唔少喎

力度方面換左14.5" pdi 6.01就最大力
用紅筒上到3...

回覆 88# 的帖子

如果係咁,就冇必要買6.01lu
力度彈弓已可以控制到,想微調可以係尾頂懾介子
6.01對彈的要又高,都係用老原m4平靚正,不過真係想收條老原16管試下

引用:
原帖由 ayaka 於 14-9-2011 16:58 發表
小弟用14.5" pdi 6.01之後單發準繩比原裝差不多
不過打3-5rd burst的grouping就好左唔少喎

力度方面換左14.5" pdi 6.01就最大力
用紅筒上到3...
無乜可能3...喎, 你有無教係部機度教岩彈重先?

發新話題