發新話題

M4長度以上的其他廠內管準繩度表現如何?

引用:
原帖由 Elf 於 14-9-2011 12:03 發表

初速可以用筒解救. 準成度唔得.
冇錯...

引用:
原帖由 ayaka 於 14-9-2011 16:53 發表
內外點fit都會有d空間, 小弟加少少膠紙迫緊d
我就用返水喉膠布..

引用:
原帖由 Elf 於 14-9-2011 18:02 發表

無乜可能3...喎, 你有無教係部機度教岩彈重先?
校左...小弟一律用we貴.25 check槍的
3係偏高定係偏低

引用:
原帖由 ayaka 於 14-9-2011 18:31 發表

校左...小弟一律用we貴.25 check槍的
3係偏高定係偏低
超高.. 我用銀筒, .3珠先 (1.3) * 2 ...

其實如果用番 ke=1/2mv^2 計
.25珠紅筒應該為 2.8, 銀筒 3.4, 但係現實中當然唔同.. 我估你用14.5"去度?

引用:
原帖由 Elf 於 14-9-2011 18:34 發表

超高.. 我用銀筒, .3珠先 (1.3) * 2 ...
唔係呱...我用鴨仔18" 6.03打2.8x
原裝10.5"好似打2.5x

引用:
原帖由 Elf 於 14-9-2011 18:36 發表
其實如果用番 ke=1/2mv^2 計
.25珠紅筒應該為 2.8, 銀筒 3.4, 但係現實中當然唔同.. 我估你用14.5"去度?
係呀, pdi 6.01mm 14.5", 用0.25g, 紅筒, 打到3, 應該唔係高好多姐

引用:
原帖由 ayaka 於 14-9-2011 18:36 發表

唔係呱...我用鴨仔18" 6.03打2.8x
原裝10.5"好似打2.5x
咁應該差唔多啦. 我10.5" 6.03 打0.3 銀筒出2.6左右. 管又短, 彈又重

引用:
原帖由 Elf 於 14-9-2011 18:45 發表

咁應該差唔多啦. 我10.5" 6.03 打0.3 銀筒出2.6左右. 管又短, 彈又重
oic! 我條10.5係14.5" cut短的
同外管齊頭, 比原裝長少少, 所以大力丁點

我果支原裝14.5用WE 0.2貴珠打紅筒用big dragon度有2.6, 用x3200度就2.7-8
用鴨仔16管度反而小左0.1~0.2,十分奇怪

引用:
原帖由 spec.ops. 於 14-9-2011 12:47 發表

個個用WE貴版都ok,係得你…
咁你又有D咩好野推介呀?唔通係G&G?呢隻都係好野,可惜而家長期缺貨
try Celsius 0.32g BB.

我自從上次jam彈開始就每2場換一個牌子的彈, 每次換都會切開10粒.

SRC 0.28  celsius 0.32 , marui bio 0.25g.    不會後悔

Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 seals9121 於 14-9-2011 10:32 發表

紅wolf 還有貨
我想要的仍無貨。x!!

http://www.redwolfairsoft.com/re ... ptw&mode=simple

引用:
原帖由 seals9121 於 14-9-2011 19:28 發表 try Celsius 0.32g BB. 我自從上次jam彈開始就每2場換一個牌子的彈, 每次換都會切開10粒. SRC 0.28  celsius 0.32 , marui bio 0.25g.    不會後悔
用後者你用6.1就絕對唔會後悔~
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 ayaka 於 14-9-2011 18:51 發表

oic! 我條10.5係14.5" cut短的
同外管齊頭, 比原裝長少少, 所以大力丁點
請問師兄用乜牌子機度?

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 14-9-2011 20:53 發表

用後者你用6.1就絕對唔會後悔~
話也不是這麼說, 個人認為.1 就太粗了, 理論上是摩擦少,可是也要考慮到bb在管內反彈的問題, 既然有Hop-up, 那麼就反彈就不可避免,太粗的內管豈不是容許bb在彈射時造成的偏射角度更大?

有冇Ching做過test 我就知.04 會準過 .01 但係 .1是否更準?不敢輕易相信
Systema all the way. Porsche all the way....

發新話題