20 12
發新話題

[others] 請敎INO同WE M4

請敎INO同WE M4

請問師兄們,INO同WE M4邊個比較好?

小弟一向玩開PTW但想玩下GBB,如果要質素好,性能穩定同耐用性高,會唔會 INO好D? 因為INO貴WE成3倍有多又有人買,但WE雖然廉價D又似乎冇大問題... (個人意見je,唔太清楚)定Prime會更加好?
目前Budget $10,000左右,主要想同PTW個價錢同質素差唔多
Thanks

回覆 1# 的帖子

系統構造像真井性,  又平有保養W醫
你的日子如何,你的力量也必如何

我可唔可以支持你玩多支ptw

ino ra版
唔知香港有無
我覺得好正豆

we
op 就2400 cbqr款 有埋骨

其實睇你想玩咩多d
問題就支支都有
通用就ino 會好d
現時準度 就兩支都差不多

你要求既野 可能用5000 玩we 就有 但要用自己時間做調整
10000大洋 ino 可能你唔洗用時間 不斷用補品黎搞掂就得

其實玩得GBB就想像真..如果唔係好似你話玩PTW實際D
像真係其一,我又唔想買支神台槍所以先出post問清楚D

可唔可以話INO比WE係任何方面都好D,係價錢方面WE經濟實用D?
如果買INO有咩補品係要用到?

Thanks

引用:
原帖由 tigerdan 於 12-9-2011 01:22 發表
其實玩得GBB就想像真..如果唔係好似你話玩PTW實際D
像真係其一,我又唔想買支神台槍所以先出post問清楚D

可唔可以話INO比WE係任何方面都好D,係價錢方面WE經濟實用D?
如果買INO有咩補品係要用到?

Thanks
INO 用番WA系統 市面上有8成GBB既都用到

WE 補品 就比較少 不過常用要既 好多都有/有得配/免費拎

射程 準度 唔比較
價錢: WE
手感: INO
回膛: WE OP 力水比較好 但 INO 回膛個音響比較靚 (當然遠小小聽係一樣)
對應: 兩者對應真品 都好好 師兄玩得PTW 我相信都有唔小收藏換落去
彈匣: WE 有保養300有找一隻 重量比較輕身 / INO 多D選擇 但比較貴 重量都比較重
換裝: INO 會比較好 市面上有好多外管更換 WE係依方面 其實比較差
調整: HOPUP 方便 INO比較快教好 WE 就比較慢 但教好就差不多

像真手感 INO一定岩你口味
其實WE 去三軍試試 感受下OP BOLT先

幫朋友問問師兄 S記PTW 原裝6.04管大約咩價位

謝謝師兄詳細講解
耐用性唔知又點比較? 如果INO換左補品耐唔耐用?
彈匣方面,聽講唔同品牌WA system有小小出入,所以唔係好知點...本人其實想玩M4 + MK12 MOD0 (買多個upper),所以有得用到 Prowin Ver.2 短匣比較好但又唔知可唔可以直上INOKATSU2011 M4..

Thanks

p.s. 其實有冇短匣用都係小弟考慮GBBR其一,WE唔洗煩因為自己廠出肯定冇問題.INO唔知用唔用到 prowin 短匣

引用:
原帖由 tigerdan 於 12-9-2011 02:34 發表
謝謝師兄詳細講解
耐用性唔知又點比較? 如果INO換左補品耐唔耐用?
彈匣方面,聽講唔同品牌WA system有小小出入,所以唔係好知點...本人其實想玩M4 + MK12 MOD0 (買多個upper),所以有得用到 Prowin Ver.2 短匣比較好但 ...
gbb 耐用度始終無得講
黑仔起上黎 換完補品都會出事
就好似玩電槍 掃槍一樣 無得計算

聽講we 好快有短匣 (因為我去親軍軍軍都問)
而家黎講we m16 好似要分開咁買 bolt同 m16管
但mk12 條管又短小小
除非用aeg外管搵人車做we系統 (內管都要車埋)

ino 就可以用三節棍果d 外管 快快手手整好 最少而家你要既野 多數都有

我無玩ino,但玩過gp既gbb,依家亦有一支we 416

個人覺得,睇落去wa好似好多公司出補品,但如果你用好多唔同公司既補品砌埋一齊,一定會有工差而令到支槍有問題,inno本身d 料已經好好,其實無咩所謂補品可用,頂多爆左換過飛機比佢。但wa d 所謂靚料,其實好貴....同d匣又貴又多問題,我整匣都整左幾百一千,所以我到最後放棄左wa系統

依家用緊we,除左落個npas,cut短少少個推彈咀,同磨過下飛機條軌等佢順d之外,無野換過~又full又乘都無故障,但明顯會見到零件磨損緊。不過有山巾保養零件一換一,我諗著打完一年保養期再換ra tech就應該無咩問題,最最最重要係我唔洗擔心d匣,因為小弟工作忙,無咩時間自己整,有三巾撐可以放膽咁用,所以最後我係轉晒用we系統

至於所謂像真度,個人黎計玩gbb 最重要係blow back,30 rd,lock bolt,等等,所有野we都齊晒,朋友話佢個trigger group唔像真,但因為唔係操作上分野,所以我覺得無問題。

其實手頭鬆的話, ino啦, 有買買貴無買錯,
始終ino有錢就無問題
vve唔係話唔好, 始終內部像真係無ino咁好
鵰。豹。狸。獅。狒

以$10000.之價錢可考慮砌支prime, 飛機再gp$350.嗰款 , 匣可用prowin 2 及gp magpul金屬嗰款

引用:
原帖由 資源回收筒=人= 於 12-9-2011 03:00 發表

gbb 耐用度始終無得講
黑仔起上黎 換完補品都會出事
就好似玩電槍 掃槍一樣 無得計算

聽講we 好快有短匣 (因為我去親軍軍軍都問)
而家黎講we m16 好似要分開咁買 bolt同 m16管
但mk12 條管又短小小
除非 ...
咪住先, we短匣? 我買都買左成個幾兩個月la wor
m16有ob版, 亦有得買m16 ob kit, 不過條管係無盒裝俾你的, 拎番屋企果陣要小心d啦

引用:
原帖由 Pvt.King 於 14-9-2011 14:16 發表

咪住先, we短匣? 我買都買左成個幾兩個月la wor
m16有ob版, 亦有得買m16 ob kit, 不過條管係無盒裝俾你的, 拎番屋企果陣要小心d啦
第一水果d m16 op kit

我多數都會買支INO.... 問題係有冇人話到比我聽其實INO2011係用唔用到prowin v.2 短匣?(想玩多個 MK12 upper) 因為聽講話唔同品牌WA system同prowin匣有小小出入,所以想問清楚.

另外都想問問prime其實係唔係一定自砌?如果prime同INO又點比?

Thanks

p.s.關於prowin短匣個問題都唔好怪我長氣...因為我自己都做過下research..國外forum有D人真係支INO用prowin匣係有問題,又有一D用都用唔到(係唔知V.1定V.2)又唔知點解先煩...

有錢當然買晒最貴既實冇錯,警有出錯咪俾錢槍店幫手囉。咩長中短V1,V2匣,咩P牌身,咩真數玩具數都冇有怕了。用錢解決到既就唔係問題啦! 你玩pt凸一定有用真品,不如睇下有咩真品去上落個GBB仲好啦。
菜鳥一號

20 12
發新話題