發新話題

[VFC] V記 Mp5 補品集中討論區

V記 Mp5 補品集中討論區

而家市面上既補品越出越多
希望大家可以集中係黎個 post 度討論
互助互利
Never Forget

小弟作為樓主
身先示卒
試左市場其中一隻既鋁 CNC Hop-up座
黎隻Hop-up座一體成型
而家仲可以用到 First 既 AEG Hop-up膠
同 First 既 6.03mm 精密管

不過係裝既時候發現
黎個 hop-up 座用唔返原裝 V記既 Hop-up 膠
同埋要剪短少少舊Hop-up膠

睇相
因為整好晒先諗到出 post, 所以未有全相
但好眼力既師兄應該睇到 hop-up 膠係紫色, 即 First

仲行AEG膠?梗係5.1啦.............

回覆 3# 的帖子

引用:
原帖由 F22 於 12-9-2011 08:04 發表
小弟見識小,只識AEG

唔敢用EF 個Hopup set...
之前買左粒EF Sear, 居然唔岩數,

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 00:58 發表
吓,看來很多人混水摸魚 ...

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 13-9-2011 00:58 發表
小弟岩岩買晒成套 FE V記補品...又無問題 wo..

而家差個伸縮柄同 A3 身就搞掂把野
但好似成條街都無柄

希望大家可以 post 多 D 唔同既補品用後感出黎...集思廣益

引用:
原帖由 B20_hk 於 13-9-2011 01:01 發表

吓,看來很多人混水摸魚 ...
無計啦, d 田一向都係耕開有人耕

引用:
原帖由 F22 於 12-9-2011 08:04 發表
ching, 用 5.1 膠既好處在於邊呢 ??
因為真係好耐無 update 過 parts 既知識

MP5 GBB

引用:
原帖由 Pan 於 14-9-2011 17:00 發表

ching, 用 5.1 膠既好處在於邊呢 ??
因為真係好耐無 update 過 parts 既知識
gbb因為份bolt衝程所以上彈力度比aeg大,所以gbb用aeg 膠需要開大上旋嚟定住粒彈,唔係就會嘔珠..........
但開大之後打遠啲就會抄上火星.... 完全唔可以實戰.......
5.1膠本身就係for gbb手槍,條數又fit到AEG內管,所以適合改gbb長槍,WE啲OB槍都係用佢(我唯一覺得WE呢樣好囉......)
但其實VFC原裝件膠都比一般AEG膠長些少,有一個緩衝位唔漏珠,所以我認為一係唔改,一改就用5.1,用AEG就錯晒........
你可以參考吓我個GHK AK post......

今日小改如下....
FE 鋼 Hammer set
FE 銅 氣筒
FE 氣筒 valve 連彈弓
FE c牙
14/F 透明飛機

補品全部直上
現時感覺良好
應該可以用 bolt stop 黎個 funtion

聽聞有人會出鋼 bolt
希望早日見街

去相

引用:
原帖由 F22 於 14-9-2011 18:07 發表

gbb因為份bolt衝程所以上彈力度比aeg大,所以gbb用aeg 膠需要開大上旋嚟定住粒彈,唔係就會嘔珠..........
但開大之後打遠啲就會抄上火星.... 完全唔可以實戰.......
5.1膠本身就係for gbb手槍 ...
明白晒, 等我下星期走去買粒 5.1 膠用下先

發新話題