發新話題

[VFC] V記 Mp5 補品集中討論區

引用:
原帖由 hawk2914 於 14-9-2011 18:01 發表
小弟剛完成手術改件如下:
P牌A3 Grip+火控SET+回膛彈弓,FE HOPup座配AEG紅膠夾原裝內管+FE銅BOLT筒+飛机芯,TXS鋼sear+鋼撞針set,VXC伸縮尾柄,14/F透明飛机.
需小TURN但真爽.
其代有廠出份鋼BOLT總成就大功告成
火控 set 即是咩呢 ???
回膛彈弓用 QXF 果 set ?
Never Forget

delate

Delate

引用:
原帖由 Pan 於 14-9-2011 22:00 發表

明白晒, 等我下星期走去買粒 5.1 膠用下先
要改位架,我係用WA M4隻AEG管hop up 座改,見唔見到我支個hop up座係黑色?

引用:
原帖由 Pan 於 14-9-2011 21:58 發表
今日小改如下....
FE 鋼 Hammer set
FE 銅 氣筒
FE 氣筒 valve 連彈弓
FE c牙
14/F 透明飛機

補品全部直上
現時感覺良好
應該可以用 bolt stop 黎個 funtion

聽聞有人會出鋼 bolt
希望早日見街 ...
點解我用EF Sear會無左單發嫁

MP5GBB

回覆 19# 的帖子

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 14-9-2011 22:20 發表

點解我用EF Sear會無左單發嫁
拆出黎再裝多次試下, 無理由同一個品牌一個得一個唔得既

引用:
原帖由 hawk2914 於 14-9-2011 22:28 發表
火控.........

P牌Steel HammerSet
P牌回膛彈弓
基本同Pan兄差唔多但自覺FE那份HOPUP Cramber暫時是唯一選擇所以換咗
感覺非常好
無錯, FE 果份暫時係唯一之選
但係佢真係好 fit 位, 無咩野要執
值得一讚

引用:
原帖由 F22 於 14-9-2011 22:12 發表

要改位架,我係用WA M4隻AEG管hop up 座改,見唔見到我支個hop up座係黑色?
原來係大工程黎...都係用AEG 膠算, 費時搞到一鑊粥

回覆 24# 的帖子

借問一句!請問你裝左個銅既bolt筒之係用飛機fit 唔fit位,有無飛機同個銅bolt筒小小唔順??謝謝

引用:
原帖由 siriochow 於 15-9-2011 01:03 發表
借問一句!請問你裝左個銅既bolt筒之係用飛機fit 唔fit位,有無飛機同個銅bolt筒小小唔順??謝謝
銅筒加透明飛機好fit位!

回覆 26# 的帖子

謝謝~~

引用:
原帖由 hawk2914 於 14-9-2011 22:28 發表
火控.........

P牌Steel HammerSet
P牌回膛彈弓
基本同Pan兄差唔多但自覺FE那份HOPUP Cramber暫時是唯一選擇所以換咗
感覺非常好
130%彈弓裝死人!

想問各位師兄大哥,小弟想換過銅 bolt 筒,但嗰個原裝膠 bolt 筒啲位好 fit 好緊,請問應該如何裝拆呢?

引用:
原帖由 B20_hk 於 16-9-2011 15:06 發表

130%彈弓裝死人!
P牌或T牌出個條鋼擊錘彈弓導桿同老原一樣鑽左個孔
裝彈弓時只要先壓實彈弓再同條幼六角匙插入個孔固定擊錘彈弓
之後可以輕輕鬆鬆裝好套錘然後拔走六角匙放彈弓(唔洗5分鐘)

但小弟貪平買左FE條鋼擊錘彈弓導桿
返屋企裝先發覺FE條鋼擊錘彈弓導桿冇左個孔
冇得用六角匙插入個孔固定擊錘彈弓
最後搏鬥左30分鍾先裝好套錘同130%彈弓(死得人)
但換另一角度睇
FE條鋼擊錘彈弓導桿冇鑽個孔會唔會強度有所增加呢?

發新話題