發新話題

[VFC] V記 Mp5 補品集中討論區

係唔係一換A牌粒bolt stop即死??
之前有無用過原裝粒bolt stop??

我諗如果bolt stop係好高韌度,低硬度會好d,
就算俾飛機打到變形,都推到彈,

係 QXF 度買左條 BOLT HEAD 140%彈弓 , 真係好爽 , HKD&)

引用:
原帖由 samsamsam 於 24-9-2011 20:26 發表
係 QXF 度買左條 BOLT HEAD 140%彈弓 , 真係好爽 , HKD&)
有咩大分別呢?
Never Forget

引用:
原帖由 Pan 於 24-9-2011 21:35 發表

有咩大分別呢?
我個人覺得 ! 係爽左 ! 後座力強左 ! 聲大左 !

引用:
原帖由 samsamsam 於 24-9-2011 21:35 發表

好似好正wo,但係會唔會影響到力度呢?
Never Forget

引用:
原帖由 Pan 於 24-9-2011 21:52 發表

好似好正wo,但係會唔會影響到力度呢?
未飲可樂  所以未知道情況  ! 好在我支槍全部都係原裝PARTS ! 可以試到加左後情況 !

引用:
原帖由 samsamsam 於 24-9-2011 21:35 發表

理論上加強覆進簧力度可以加快射頻及令槍機組以更大力度撞擊槍膛
所以爽左聲大左合理
但加強覆進簧力度同時會令槍機組後退時阻力增大
所以後座力強左則有所保留

引用:
原帖由 f22a 於 24-9-2011 22:36 發表

理論上加強覆進簧力度可以加快射頻及令槍機組以更大力度撞擊槍膛
所以爽左及聲大左合理
但加強覆進簧力度同時會令槍機組後退時阻力增大
所以後座力強左則有所保留
明白明白 ! 唔該晒師兄 !
另外 , 我今日先發現 , 原來新買原裝同強化飛機係唔連內胆配件 ! 我想問下咁多位師兄 ! 裡面D配件可以點買到 ??!?! WXG 話冇得成隻買 ! 我問佢地 , 如果連裡面D配件損耗左點算 ?!?! 佢地就只有話 , 都唔會 , 配件都算硬淨 !

引用:
原帖由 samsamsam 於 24-9-2011 23:18 發表

明白明白 ! 唔該晒師兄 !
另外 , 我今日先發現 , 原來新買原裝同強化飛機係唔連內胆配件 ! 我想問下咁多位師兄 ! 裡面D配件可以點買到 ??!?! WXG 話冇得成隻買 ! 我問佢地 , 如果連裡面D配件損耗左點算  ...
6mm solution 有出...

引用:
原帖由 B20_hk 於 24-9-2011 23:31 發表

6mm solution 有出...
唔該晒師兄!但係邊度有得買
Thanks!

我想請問一下
14/f透明飛機同原裝的有什麼分別?

引用:
原帖由 samsamsam 於 25-9-2011 10:49 發表

唔該晒師兄!但係邊度有得買
Thanks!
我見多間舖頭有售

引用:
原帖由 leolky123 於 25-9-2011 17:04 發表
我想請問一下
14/f透明飛機同原裝的有什麼分別?
人地就硬啲喎

原來係咁
咁隻匣咪可以換頂飛機粒野@@

發新話題