發新話題

[VFC] V記 Mp5 補品集中討論區

另外想問下咁多位師兄 ! 降j 隻飛機出左未 ?!?!? 唔該晒 !

引用:
原帖由 samsamsam 於 6-10-2011 10:50 發表

唔該晒 F22師兄 ! 但係D牙有冇分公制定英制 ?! 唔好意思 ! 煩左少少 !
其實寫得2.5mm已經係公制,要穩陣就欏捚支螺絲去配啦
英制同美制都係用吋做單位,用份數例如1卅8,9卅16,5卅32之類

引用:
原帖由 F22 於 6-10-2011 16:53 發表

其實寫得2.5mm已經係公制,要穩陣就欏捚支螺絲去配啦
英制同美制都係用吋做單位,用份數例如1卅8,9卅16,5卅32之類
唔該晒師兄!

強化飛機仲要強化,死未?

又塞野.........

超級硬.......

種咗咩?1.5mm六角匙是也............
種咗又有咩咁利害?暫時試咗百零吓bolt stop連少少彎都冇,要等我打得斷佢先答到有幾耐用,真係唔好意思.....

回覆 109# 的帖子

WA !!!! F22 師兄 ! 好多條六角匙 !!! 哈哈 !

但係呢個位會唔會推完粒彈後 , 撞去 "圈住 HOP UP(你話要用加長縲絲個PART)" 個組野 ?
另外想問下 , FE 出左鋁飛機 ! 係咪唔好 ?!

thanks !

回覆 110# 的帖子

鋁飛機,易D碎彈

你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 111# 的帖子

唔該晒師兄 !

引用:
原帖由 samsamsam 於 8-10-2011 12:53 發表
WA !!!! F22 師兄 ! 好多條六角匙 !!! 哈哈 !

但係呢個位會唔會推完粒彈後 , 撞去 "圈住 HOP UP(你話要用加長縲絲個PART)" 個組野 ?
另外想問下 , FE 出左鋁飛機 ! 係咪唔好 ?!

thanks !
我之所以用六角匙係因為夠硬夠韌又易搵,劏一支夠種四隻.....
全原裝位正常係撞唔到你講塊野,只要粒螺絲冇鬆的話.....
鋁飛機?忘記佢啦......

http://www.youtube.com/watch?v=zyyqKDPCQiU
鋁灰機喎!
至於你用不用?我反正不用了!

Aeroplane

有乜意思,又夾又磨?兩隻物料都唔同!

引用:
原帖由 MG-42 於 10-10-2011 04:07 發表

但會唔會種左六角匙之後推彈位上及下面個D膠個位薄左咁多,推彈位邊既膠料而會更易裂開或崩開?
所以要用強化飛機加工,而且落晒膠水痴實,邊有咁易崩?
其實我已經响上個月完成,已經可以响實戰用lock bolt功能,lock咗百幾野連少少崩都冇.......
上面呢三隻係幫人整量產型...........

如何減力?一樣係推前飛標就得..........

透明飛機有樣好,乜都見到晒.............呢個係原裝力

呢件大家都好面善,WA M4飛機組皇冠是也

冇野要加工住,成件隊入去啦

下:減力 上:原力  飛標頂前咗2mm多啲,用top gas 0.2珠大約1.1-1.3J左右

另一角度

最後要鋸齊尾蕊,穿pin就完成,零風險手術.............

請問 F22 師兄,以上的改動會否對一支已落鋼料及加硬彈弓的 MP5 槍有影響,如 blowback 力方面?

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 10-10-2011 09:24 發表
請問 F22 師兄,以上的改動會否對一支已落鋼料及加硬彈弓的 MP5 槍有影響,如 blowback 力方面?
影響只有打出嚟啲彈弱咗,慳氣咗,支槍運作絕對冇影響到........
呢個我由六月試到而家,打咗六場game

發新話題