發新話題

[VFC] V記 Mp5 補品集中討論區

想問各位師兄大哥,小弟想換過銅 bolt 筒,但嗰個原裝膠 bolt 筒啲位好 fit 好緊,請問應該如何裝拆呢?

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 16-9-2011 15:36 發表
想問各位師兄大哥,小弟想換過銅 bolt 筒,但嗰個原裝膠 bolt 筒啲位好 fit 好緊,請問應該如何裝拆呢?
推 post!希望各位師兄能幫忙解答!

引用:
原帖由 Pan 於 20-9-2011 18:39 發表

好明顯目標係一班求聽聲既玩家啦!
嘻嘻!等我對號入座先!
唔知幾時有?要幾錢?

引用:
原帖由 Pan 於 20-9-2011 23:21 發表

唔知係個handle定條tube撞個身,不過我覺得係條tube
Handle 本身上死咗條 tube,喺靠條 tube 前端撞專槍身而發聲。

我買嗰包都係凸出咗呢部分,我先用鉗仔夾番入去,再將尚有凸出少許部份磨平佢。

唔覺喎!好 fit 位!

請問 F22 師兄,以上的改動會否對一支已落鋼料及加硬彈弓的 MP5 槍有影響,如 blowback 力方面?

各位師兄大大,

我用 A 牌透明飛機,最初感覺超爽 ,但打了約二十匣後發覺個 bolt set 不能完全回後,拆出來研究,發覺飛機兩邊的軌道尾位竟然「披」了!( 圖中紅色圓圈位置 ) 因此引致飛機不能在銅 bolt 筒內暢順地郁動。現時我只好用幼沙紙將「披」起的部份磨平,但呢個只係屬於急救的方法。亦明白到此飛機將命不久矣!

請問各位有遇到此情況嗎?有何方法去補救或避免呢?是否此透明飛機唔襟用呢?

附件

nozzle 2.JPG (149.17 KB)

14-10-2011 23:38

nozzle 2.JPG

引用:
原帖由 F22 於 15-10-2011 06:20 發表

正常現象,比起原裝隻透明飛機已經算耐用..........不過反正原裝成份bolt都係賣$219買多幾份做唔同力招呼好朋友仲好啦....
係成份齊料!!一裝就玩得嗰隻!!
全新未玩過先見到呢個 ...
唉.... 咁即係要買定多啲飛机殼至得。

不過我同 F22 師兄你一樣,已經裝多份 bolt 招呼唔同老細。

附件

15-10-2011 08:01

F22 師兄,你提及到新 bolt 個尾翼位未蝕的位置,通常打幾匣就已打蝕了。 想問這會有何不良影響?

發新話題