發新話題

[VFC] V記 Mp5 補品集中討論區

係 QXF 度買左條 BOLT HEAD 140%彈弓 , 真係好爽 , HKD&)

引用:
原帖由 Pan 於 24-9-2011 21:35 發表

有咩大分別呢?
我個人覺得 ! 係爽左 ! 後座力強左 ! 聲大左 !

引用:
原帖由 Pan 於 24-9-2011 21:52 發表

好似好正wo,但係會唔會影響到力度呢?
未飲可樂  所以未知道情況  ! 好在我支槍全部都係原裝PARTS ! 可以試到加左後情況 !

引用:
原帖由 f22a 於 24-9-2011 22:36 發表

理論上加強覆進簧力度可以加快射頻及令槍機組以更大力度撞擊槍膛
所以爽左及聲大左合理
但加強覆進簧力度同時會令槍機組後退時阻力增大
所以後座力強左則有所保留
明白明白 ! 唔該晒師兄 !
另外 , 我今日先發現 , 原來新買原裝同強化飛機係唔連內胆配件 ! 我想問下咁多位師兄 ! 裡面D配件可以點買到 ??!?! WXG 話冇得成隻買 ! 我問佢地 , 如果連裡面D配件損耗左點算 ?!?! 佢地就只有話 , 都唔會 , 配件都算硬淨 !

引用:
原帖由 B20_hk 於 24-9-2011 23:31 發表

6mm solution 有出...
唔該晒師兄!但係邊度有得買
Thanks!

咁多位師兄 ! 我去左 軍軍軍 買 HOP UP , 但係 "圖12" 個位有冇補品買 ? 另外CNC HOP UP 位有粒的凸左出黎 , 駛唔駛磨走 ? 唔該晒咁多位師兄 !

另外 , 好似下星期有真品槍帶買 !

附件

2-10-2011 22:27

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 3-10-2011 10:58 發表
我買嗰包都係凸出咗呢部分,我先用鉗仔夾番入去,再將尚有凸出少許部份磨平佢。
唔該晒師兄!但其實大唔大誤差!

引用:
原帖由 Pan 於 4-10-2011 21:23 發表

12 未見有補品 wo~
下?!如果呢件野出事咁點算?!

唔該晒師兄!

引用:
原帖由 F22 於 5-10-2011 01:07 發表

十四樓有得買原裝,呢件野只要換粒長杯頭螺絲上緊都好難出事...
我支打咗三百幾匣咩事都冇
謝謝F22師兄!見到你個post !但係口徑係幾多?唔該晒!

引用:
原帖由 F22 於 6-10-2011 07:09 發表

2.5x12mm杯頭螺絲,原裝只得4mm長..........
唔該晒 F22師兄 ! 但係D牙有冇分公制定英制 ?! 唔好意思 ! 煩左少少 !

另外想問下咁多位師兄 ! 降j 隻飛機出左未 ?!?!? 唔該晒 !

引用:
原帖由 F22 於 6-10-2011 16:53 發表

其實寫得2.5mm已經係公制,要穩陣就欏捚支螺絲去配啦
英制同美制都係用吋做單位,用份數例如1卅8,9卅16,5卅32之類
唔該晒師兄!

回覆 109# 的帖子

WA !!!! F22 師兄 ! 好多條六角匙 !!! 哈哈 !

但係呢個位會唔會推完粒彈後 , 撞去 "圈住 HOP UP(你話要用加長縲絲個PART)" 個組野 ?
另外想問下 , FE 出左鋁飛機 ! 係咪唔好 ?!

thanks !

回覆 111# 的帖子

唔該晒師兄 !

引用:
原帖由 kwankwan60 於 21-10-2011 22:08 發表
不知道有無師兄們發生過cocking handle入面一條小彈弓走位鬆脫問題?
師兄你意思係咪近尾托個條 ? 我試過幾次 ! 之後我用鉗 , 鉗實彈弓同個尾托座凹位 ! 咁又冇乜野 !

發新話題