發新話題

其實大家玩PTW喜歡配真品還是玩具的配件

引用:
原帖由 frank9394 於 19-9-2011 17:37 發表
我買系統馬原因係佢夠準 ! 狠 ! 方便 ~
用得我都盡量玩具, sorry ! 我係cheap精 ~
完全認同CHING講法~ 我要既係佢既性能....樣都係其次(當然會有人要個樣多D啦~)
如果性能同真品一樣....全COPY又有咩問題呢?

引用:
原帖由 ohnavi 於 19-9-2011 22:56 發表

spec.ops.兄我都有copy架
樣樣真得了咩
咁我都有
三六轟一轟,敵人企唔穩!

平有平玩,貴有貴玩,睇自己能力啦!
(但個人應為真品比較補值)

引用:
原帖由 rickytang 於 20-9-2011 00:25 發表
平有平玩,貴有貴玩,睇自己能力啦!
(但個人應為真品比較補值)
呢層就肯定架啦,保值程度視乎珍藏價值
三六轟一轟,敵人企唔穩!

補值.......咁高層次真係唔識了。玩具就玩具,最想全部用代替品。因為唔洗傷腦筋搵真品去求人。
菜鳥一號

保值??以前就可能會,而家COPY當道呢

我用真品鏡 + copy 骨 / 手柄 / 槍帶.  
真品鏡真係睇得清楚d, 不過打唔打到當然係另一回事.
骨就冇乜所謂, 上得實d野就ok.

鏡多數會用真, 好多FEATURE係COPY做唔到的
骨, GRIP, STOCK有COPY會用COPY, 除非真品有平

引用:
原帖由 ayaka 於 20-9-2011 21:10 發表 鏡多數會用真, 好多FEATURE係COPY做唔到的骨, GRIP, STOCK有COPY會用COPY, 除非真品有平
同道!

Acog and eotech 係copy不可取締的
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-9-2011 21:25 發表
同道!

Acog and eotech 係copy不可取締的
同道中人∼  我一早都有講,主要配件要真,小配件無所謂...

真T-1 我每次換鏡再用回T-1, 基本是不用重新調校的. copy 鏡和骨的公差∼ 不說什麼...

牛牛是抵玩,但要讓我放棄真骨選牛牛∼ 上次慘痛教訓之後∼ 我都不會在take risk

做工,質感,數值,都很有差。
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 ayaka 於 20-9-2011 21:10 發表
鏡多數會用真, 好多FEATURE係COPY做唔到的
骨, GRIP, STOCK有COPY會用COPY, 除非真品有平
完全同意...!!!
試過入copy ta31...不過一瞄落去同rs真係兩個境界...

引用:
原帖由 tokyojoe 於 19-9-2011 10:48 發表
樓主梗係想多d人用真品啦,一隻真品MOE grip改比PTW用收人7舊半喎.....haha
$750 sounds cheap! Can u PM me where i can get one??
Thanks!

小弟d鏡同骨都用真品...其他parts用copy冇所謂......講真玩ptw唔多唔少都有d要求.....
我係鴨仔,唔好打我!

引用:
原帖由 Easy240 於 22-9-2011 02:03 發表
小弟d鏡同骨都用真品...其他parts用copy冇所謂......講真玩ptw唔多唔少都有d要求.....
  此話甚好
Systema all the way. Porsche all the way....

有真,有玩具,一半半啦

發新話題