26 12
發新話題

[冷門 / 熱門?] 英國MTP造型小搞作

[冷門 / 熱門?] 英國MTP造型小搞作

剛剛呢個星期日打game既「自我感覺良好」之作,
係隔離台貼完,醒起有幾位老友唔多去果邊,所以係呢邊share多次~

Head to toe :

(1) British MK.7 Combat Helmet with MTP cover and Mockingbird IR light;
  (2) Bowman PRR;
  (3) Hybrid DPM Patrol Pack;
  (4) MTP PCS Uniform (with RAF Regiment Zap-badge);
  (5) MTP Osprey MK4 Body Armour set;
  (6) Oalkey MTB gloves;
  (7) Safariland 6004 holster for P226;
  (8) BHI Advanced Tactical Knee Pads V.2 - Foliage Green;
  (9) STAR/ARES - SA80 / L85A2 IW rifle with D.D.RIS and "wannabe surefire" flash-hider;
  (10) TM - SIG SAUER P226 pistol;
  (11) Meindl Desert Boots.

*備註*  

(1) 粒Mockingbird應該直接裝係NVG Mount條帶到。
(2) RAF TRF應該貼右手,但果日右手有RAF Regt. Zap Patch喇,
    所以貼過左手,純粹視覺效果,(好)可能係錯誤示範。
(3) 英佬無乜用Safariland 6004,
    但我唔鍾意用BHI既尼龍大腿槍袋 (因為次次都跌甲),
    而又唔想買多塊BHI CQC大腿板,所以就照用6004。

大哥,好型喎!

Thanks Bro!

話時話,星期日全日都係咁既造型打game (初頭諗住會打下除一件,打多場就除多件咁...),
點知全程追趕跑跳碰都仲頂得順,對家仲問點解會追唔到我既速度添...

睇黎呢期放工keep住去跑10K既策略係有效既...
引用:
原帖由 B20_hk 於 20-9-2011 10:16 發表
大哥,好型喎!

請問係參照咩部隊既造型呢?
鵰。豹。狸。獅。狒

章就係落RAF Regiment,但其實又無咩跟到邊張特定既相。
引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-9-2011 10:58 發表
請問係參照咩部隊既造型呢?

引用:
原帖由 gd1893 於 20-9-2011 11:03 發表
章就係落RAF Regiment,但其實又無咩跟到邊張特定既相。  
但係我又好少見英軍帶護膝....
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-9-2011 11:57 發表

引用:
原帖由 B20_hk 於 20-9-2011 11:58 發表

http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=83895&extra=page%3D2

我收返
鵰。豹。狸。獅。狒

最近多左,相入面果對BHI係issue既...
引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-9-2011 11:57 發表

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 20-9-2011 11:59 發表

http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D2

我收返
近十幾年才見有兵用

手套 , 同 護膝的確好似 比以前
高左暴光.....

今期C&S仲見到MTP手套添....
引用:
原帖由 navyjaa 於 20-9-2011 13:34 發表
手套 , 同 護膝的確好似 比以前
高左暴光.....

引用:
原帖由 gd1893 於 20-9-2011 17:26 發表
今期C&S仲見到MTP手套添....

有冇under先???
不過英軍長玩MTP...以後只有多MTP嘢...

換埋個MTP新袋就一流

雜種袋硬係怪怪地....

有都唔買啦,真係邊個睇?
引用:
原帖由 B20_hk 於 20-9-2011 18:36 發表

有冇under先???
不過英軍長玩MTP...以後只有多MTP嘢...
我自己就始終鍾意Hybrid DPM多D。
再者,MTP得45L,Hybrid DPM仲有patrol pack同大bergan分。
引用:
原帖由 張y 於 20-9-2011 19:56 發表
換埋個MTP新袋就一流

雜種袋硬係怪怪地....

26 12
發新話題