發新話題

小弟第一次縛槍

回覆 #5 mouselkm 的帖子

老兵都會跌匣, 無分新舊

"A good shooter always know his gear"<---
本來無一物, 何處惹塵埃

回覆 #14 WAIKO01 的帖子

聽師兄們說,我一直沒注意可能是槍袋問題,因次次出事也是將226放回腳袋或行行下跌匣,因此我強行縛匣,我是用

引用:
原帖由 geoprotex 於 29-6-2007 01:02 發表
跌匣通常有兩個原因:
(1)揸槍手勢有問題,姆指不經意觸及彈匣釋放制。
(2)槍袋設計有問題,壓住彈匣釋放制。
不過點都無理由要犧牲reload時間去避免呢d人為錯誤啫...
咁又唔係咁講呀,一隻匣一百幾廿蚊,跌幾次買過支新槍都仲得...

我想講就算用到6004呢d專業手槍袋都一樣會跌匣

cgf某會員,call sign 死x / x火,用1911 w/6004,一樣跌匣...

聽講仲係o係槍袋度打打下唔見左果隻....
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 29-6-2007 11:28 發表

咁又唔係咁講呀,一隻匣一百幾廿蚊,跌幾次買過支新槍都仲得...

我想講就算用到6004呢d專業手槍袋都一樣會跌匣

cgf某會員,call sign 死x / x火,用1911 w/6004,一樣跌匣...

聽講仲係o係槍 ...
係個 6004 同把 1911 唔 match...
個 6004 好易頂果個 mag. releaser~所以呢.....
但係 226 加 6004 就無事~呵呵呵~~
Never Forget

引用:
原帖由 Pan 於 29-6-2007 13:22 發表

係個 6004 同把 1911 唔 match...
個 6004 好易頂果個 mag. releaser~所以呢.....
但係 226 加 6004 就無事~呵呵呵~~
其實唔係個6004會頂到個mag. releaser

跟本個套係cover唔到個mag. releaser個位,反而係俾其他野攝左入條gap度先跌匣..
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 29-6-2007 13:25 發表

其實唔係個6004會頂到個mag. releaser

跟本個套係cover唔到個mag. releaser個位,反而係俾其他野攝左入條gap度先跌匣..
係咩 ??
之前話係 6004 頂到個制

咁睇黎真係要問問用家先知

哈哈...我用3004都無呢個問題

引用:
原帖由 Pan 於 29-6-2007 13:27 發表

係咩 ??
之前話係 6004 頂到個制

咁睇黎真係要問問用家先知
一定唔會..

雖然係我影得衰d,但係細心睇下就會明唔係個槍套頂住個制問題...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 29-6-2007 13:36 發表

一定唔會..

雖然係我影得衰d,但係細心睇下就會明唔係個槍套頂住個制問題...
而家明白晒~~原來係咁
thank you

回覆 #23 Hkpolice-Psu 的帖子

用家問題...

引用:
原帖由 14692 於 28-6-2007 23:26 發表
我寧願唔攪
me too.....

回覆 #26 golliwog19 的帖子

法國菜....

我都驚支226會跌匣~所以我會係槍套時係上定一發之後將個匣拔出放係匣袋~
等我一拔槍時右手拔槍左手拔匣~型過就咁拔槍~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

唔知KSC有冇呢個問題呢?

發新話題