23 12
發新話題

PTW Max 2 用509mm管 M130彈弓 但只得1.45J 何解?

咁支MAX2換M150會否賴嘢?

謝謝以上意見。
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Gallop 於 14-10-2011 18:50 發表

謝謝以上意見。
新兵必讀! CGF 通用版規 2010年6月12日

15.嚴禁間接或直接討論任何改裝 2J 或以上之話題。

引用:
原帖由 CPK 於 14-10-2011 19:40 發表

不好意思,無意討論改裝2J以上的話題。
因為我支槍用緊M130彈弓只得1.45J,如用M110只得1.2J。
如以此推論,小弟未有為意換上M150會過火。
所以只想知道M150會否把寶貝弄壞而已。
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Elf 於 14-10-2011 00:00 發表

Excel唔錯. KSC送你都唔好用..10包有11包係流野
哎吔!頭先為解心中疑問,番睇PTW FAQ大全,得知ELF君就是編者,失覺哂!
重溫時發現原來改Hop Up後或要換上重彈才準,另外銀筒可裝M165彈弓,我現在就試試看。
另外小弟正在用8.4V電,換上9.4、11.1或12V對射速和力度有沒有分別呢?
你會建議?
Thanks
爆 爆 爆

Sorry 講錯,我係用緊G&P 7.4V 1000mAh 20C Lipo 電先啱
謝謝
爆 爆 爆

引用:
原帖由 CPK 於 14-10-2011 19:40 發表

明鳥...
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Gallop 於 14-10-2011 18:50 發表

謝謝以上意見。
max同 max2分別在於支筒
内部一様料
所以max2用紅筒應OK~~~放心

引用:
原帖由 Gallop 於 14-10-2011 20:44 發表

哎吔!頭先為解心中疑問,番睇PTW FAQ大全,得知ELF君就是編者,失覺哂!
重溫時發現原來改Hop Up後或要換上重彈才準,另外銀筒可裝M165彈弓,我現在就試試看。
另外小弟正在用8.4V電,換上9.4、11.1或 ...
唔洗咁文雅, 我唔係金庸
個FAQ都係齊各家之智, 我都係手痕集埋一齊寫出黎者..
電壓唔會對力度有影響, 但係會影響射速
7.4扯M130其實好傷舊電. 最好用11.1拉130/150/165.
7.4留番俾m90/110
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

23 12
發新話題