發新話題

PTW Max 2 用509mm管 M130彈弓 但只得1.45J 何解?

PTW Max 2 用509mm管 M130彈弓 但只得1.45J 何解?

各位師兄;
小弟支PTW Max 2 用509mm管 M130彈弓 上0.25珠,只得1.45J
因為我換上另一支較短的9寸upper,同樣M130彈弓,銀筒,測出1.3J;但有趣的是換回原裝黑筒,M130彈弓,竟測出1.67J!
咁大家都會想到,揸支又重又長的509mm upper,都係想強啲、準啲、射遠啲啫,玩Sniper嘛。
雖然支509mm長upper的飛彈距離比支9寸遠10米,但粒彈到最後5~10米左飛右飛,不能命中目標,失去用此長管的目的。
所以請問各位大師有冇類似的經驗,可比指點細佬如何才可配合得宜,使其可以增強力度,增加準乘度和飛彈距離呢?
換上0.3珠會否就可解決以上問題呢?
而小弟剛剛買了一條M150彈弓,如換上去的話,對上述會否有幫助呢?而個摩打同恆星齒頂唔頂得順呢?
謝謝寶貴意見。
失去方向的師弟上
爆 爆 爆

引用:
原帖由 kca5080 於 12-10-2011 04:27 發表
珠重左>初速慢左、射程短左、花費多左
只有aeg的我會轉用6.02精密管,0.25g統x彈
M150彈弓方面...$就俾左...換lor...如果有場join到的話...
只係小小意見
師兄,即係重珠冇用了。
而M150會否損害支槍呢?我唔想因小失大。
謝謝你
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Elf 於 12-10-2011 18:16 發表
增強力度 > 大力彈弓/筒
增加準乘度 > 改hop up, 用靚彈
飛彈距離 > 用重彈
換上0.3珠會否就可解決以上問題呢 > 全中
我用開Excel0.25珠,算靚彈嗎?
轉KSC0.3珠師兄點睇?
謝謝
爆 爆 爆

咁支MAX2換M150會否賴嘢?

謝謝以上意見。
爆 爆 爆

引用:
原帖由 CPK 於 14-10-2011 19:40 發表

新兵必讀! CGF 通用版規 2010年6月12日

15.嚴禁間接或直接討論任何改裝 2J 或以上之話題。

不好意思,無意討論改裝2J以上的話題。
因為我支槍用緊M130彈弓只得1.45J,如用M110只得1.2J。
如以此推論,小弟未有為意換上M150會過火。
所以只想知道M150會否把寶貝弄壞而已。
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Elf 於 14-10-2011 00:00 發表

Excel唔錯. KSC送你都唔好用..10包有11包係流野
哎吔!頭先為解心中疑問,番睇PTW FAQ大全,得知ELF君就是編者,失覺哂!
重溫時發現原來改Hop Up後或要換上重彈才準,另外銀筒可裝M165彈弓,我現在就試試看。
另外小弟正在用8.4V電,換上9.4、11.1或12V對射速和力度有沒有分別呢?
你會建議?
Thanks
爆 爆 爆

Sorry 講錯,我係用緊G&P 7.4V 1000mAh 20C Lipo 電先啱
謝謝
爆 爆 爆

引用:
原帖由 CPK 於 14-10-2011 19:40 發表

新兵必讀! CGF 通用版規 2010年6月12日

15.嚴禁間接或直接討論任何改裝 2J 或以上之話題。

明鳥...
爆 爆 爆

發新話題