28 12
發新話題

Systema 彈弓剪短

引用:
原帖由 mlcvm 於 18-10-2011 16:32 發表
我支金筒有成1.8x J
得 1.4x J 有d問题
1.8 就ok 正常。。。 1.4 似乎是110下的力水wor ...
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 Waterter 於 16-10-2011 19:35 發表
師兄其實要幾大力?
或者直接買M130(金筒)咪仲好~
可能我用緊條509mm管,所以:

黑筒
M90=0.75J
M110=1.05J
M130=1.4J

換上銀筒後
M90=0.65J (弱咗)
M110=1.05J (冇變)
m130=1.5J (勁咗少少)
M150=2.XX (勁咗太多)
爆 爆 爆

引用:
原帖由 g3m4 於 17-10-2011 16:45 發表

C Hing, Could you please let me know where can I buy the spacer you mentioned in 7?   Thanks very much!
師兄,剛剛買了ctw這個spacer,但佢中間個洞太少,插唔入個筒蓋中用嚟串住彈弓果支鐵通仔,白費了$67。
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Elf 於 18-10-2011 04:20 發表

如果130得1.4, 150應該唔過2. 你有無度清楚?
引用:
原帖由 Waterter 於 16-10-2011 19:35 發表
師兄其實要幾大力?

黑筒
M90=0.75J
M110=1.05J
M130=1.4J

換上銀筒後
爆 爆 爆

引用:
原帖由 ma8553 於 18-10-2011 11:06 發表

130應該 1.7,  
which 筒 you use?
引用:
師兄其實要幾大力?

黑筒
M90=0.75J
M110=1.05J
M130=1.4J

換上銀筒後
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Waterter 於 18-10-2011 13:27 發表

師兄我無記錯M130好似唔止1.4~
可以參考下呢個~
http://www.civiliangunner.com/cg ... &highlight=m130
引用:

我用:

黑筒
M90=0.75J
M110=1.05J
M130=1.4J

換上銀筒後
爆 爆 爆

引用:
原帖由 ma8553 於 18-10-2011 15:44 發表
師兄不如你檢查下你枝筒d油係唔係乾左
係呀,個筒入面好乾淨吓,冇油冇膏等油立立,係咪要潤滑一吓佢?用乜好?
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Gallop 於 20-10-2011 17:35 發表

師兄,剛剛買了ctw這個spacer,但佢中間個洞太少,插唔入個筒蓋中用嚟串住彈弓果支鐵通仔,白費了$67。
果個並唔係叫咩SPACER....亦唔係CTW出的....叫spring guide collars
唔明白點解入唔倒去..我支支筒都入倒, 如果真係入唔倒, 我諗你可以試比佢睇, 要求退貸 前題係,你支筒係SYSTEMA出的
PTW 並非神兵利器,只係貪佢可以長㩒單發
最唔鍾意聽到「買得起成皮野支槍,買唔起幾千蚊真品」
呢個係咩道理.....

引用:
原帖由 terrylui 於 20-10-2011 17:59 發表

果個並唔係叫咩SPACER....亦唔係CTW出的....叫spring guide collars
唔明白點解入唔倒去..我支支筒都入倒, 如果真係入唔倒, 我諗你可以試比佢睇, 要求退貸 前題係,你支筒係SYSTEMA出的
師兄,我喺槍街專賣CTW果間舖買咗件$67嘅衰嘢,根本就唔係你所介紹的好嘢,我自己擺烏龍,謝謝你的Message,我已經根據你的link電郵咗賣家,如明天他們未覆,我再打上去問。感謝!
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Gallop 於 20-10-2011 21:32 發表

師兄,我喺槍街專賣CTW果間舖買咗件$67嘅衰嘢,根本就唔係你所介紹的好嘢,我自己擺烏龍,謝謝你的Message,我已經根據你的link電郵咗賣家,如明天他們未覆,我再打上去問 ...
你去CTW買= =.....
我果個係去我比你果條LINK度買...其他地方買就唔敢包...
PTW 並非神兵利器,只係貪佢可以長㩒單發
最唔鍾意聽到「買得起成皮野支槍,買唔起幾千蚊真品」
呢個係咩道理.....

引用:
原帖由 Gallop 於 20-10-2011 17:48 發表

係呀,個筒入面好乾淨吓,冇油冇膏等油立立,係咪要潤滑一吓佢?用乜好?
貴嘅可以買番PTW牌子,平嘅去鎗街買普通silicon都得,搽簿簿一層就得,忌太多油!
希望幫到你

引用:
原帖由 ma8553 於 21-10-2011 19:27 發表

貴嘅可以買番PTW牌子,平嘅去鎗街買普通silicon都得,搽簿簿一層就得,忌太多油!
希望幫到你
師兄,噴silicon後可提昇力度?謝謝
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Gallop 於 23-10-2011 09:01 發表

師兄,噴silicon後可提昇力度?謝謝
我係話搽silicon落拍頭O ring 度 ,唔係噴果隻。

不可提升力度,作 潤滑 用

28 12
發新話題