17 12
發新話題

求救!!

求救!!

我有四支, 兩支用PTS MOE pistol grip, 兩支用原裝, 唔知點解打打下會無轉, 但係d紅燈係咁斬下斬下, 我用11.1電+藍筒110/紅130, 請問點解會咁?? 全部都係原裝stock, 三支人地整, 一支自己整, 但係四支都有事!!!!!
求救求救求救!!!!!!
S.O.S
唔該Ching@@
P.S. 聽民CTW Motor好過PTW@@

你四支都有咁既情況, 我會第一樣CHECK 下舊電先..
MAKE SURE 差好電, 或者試多一兩舊電..

你呢個情況四支一齊死, MOTOR, 冇麥可能掛..
仲有拆個個UPPER, 試下隻天梯齒係咪每一次都停同一個位..
MAKE SURE 天梯齒個兩個孔冇比油遮住...

問人借電測試,好大機會係電,差機出事

引用:
原帖由 jpg 於 30-10-2011 03:18 發表
你四支都有咁既情況, 我會第一樣CHECK 下舊電先..
MAKE SURE 差好電, 或者試多一兩舊電..

你呢個情況四支一齊死, MOTOR, 冇麥可能掛..
仲有拆個個UPPER, 試下隻天梯齒係咪每一次都停同一個位..
MAKE SURE 天梯 ...
天梯齒唔係每一次都停同一個位...點算??

引用:
原帖由 JOHN2 於 30-10-2011 20:53 發表
問人借電測試,好大機會係電,差機出事
但係我四舊電都唔同ga wor@@ +  之前開槍果時都好有力

差機都唔同?咁要諗諗先

電問題.
建議你買premium power 或者原裝systema 電,電出問題的確會唔同位置,
Systema all the way. Porsche all the way....

你舊電幾多c?

引用:
原帖由 JOHN2 於 30-10-2011 23:24 發表
差機都唔同?咁要諗諗先
差機一樣

引用:
原帖由 seals9121 於 31-10-2011 07:22 發表
電問題.
建議你買premium power 或者原裝systema 電,電出問題的確會唔同位置,
我用G&P果隻

引用:
原帖由 jpg 於 31-10-2011 12:47 發表
你舊電幾多c?
11.1 15C

引用:
原帖由 Ancestor999 於 31-10-2011 22:59 發表

11.1 15C
幾多mah?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 Ancestor999 於 31-10-2011 22:59 發表

我用G&P果隻
G&P個隻premium power代工, 20C架喎
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

搭35c卅11.1v應該可以解決你既問題,你果幾條電可能曾經過度放電而老化,雖然差得起但經不起大電流放電,如果你有舊款遙控車電池差機,set 10A去放果幾條電就去有答案,如果真係老化,你會睇見個跳字屏一低過10V時不再綫性地放電而係三幾秒間跌至六點幾V

引用:
原帖由 JOHN2 於 1-11-2011 13:59 發表
搭35c卅11.1v應該可以解決你既問題,你果幾條電可能曾經過度放電而老化,雖然差得起但經不起大電流放電,如果你有舊款遙控車電池差機,set 10A去放果幾條電就去有答案,如果真係老化,你會睇見個跳字屏一低過10V時不 ...
唔該ching, 但係吹完個炭"chat"支野又用到, 其實關唔關個炭"chat"事???

17 12
發新話題