18 12
發新話題

[WE] 現在的新一代WE玩得過嗎????

現在的新一代WE玩得過嗎????

如題,小弟想買枝HK416 GBB,現時就得WE有出,聽講遲D VFC會出,不過本人覺得佢既(系統)Mod1同MP5都不是太好
我試過銅心既WE M4(很差,個人意見),不知各位師兄可否俾意見小弟,有朋友玩緊416(WE),佢話都唔錯,所以上黎問問各位師兄

OB系統已改進很多!維修方便容易!
小弟都係WE用家.......

本人都用YYE!用銅膽!但唔咪叉!不過都聽過家下啲Open Chamber! 改進了很多!買啦!個個講法不同!聽聽麻麻唔洗買!shoot round first talk!

銅膽不過不失,全開鏜穩定。

個人嫌力度大少少,多數要降火先可以落場玩。用料係差啲啲,不過打爆先算,整都唔算難。

引用:
原帖由 5DMk2 於 7-12-2011 03:59 PM 發表
個人嫌力度大少少,多數要降火先可以落場玩。用料係差啲啲,不過打爆先算,整都唔算難。
換個NPAS搞掂哂

vfc都有

引用:
原帖由 raychoy1996 於 7-12-2011 05:38 PM 發表
vfc都有
睇清楚樓主講咩先啦。

如 we 及 vfc 嘅 hk416 , 我會揀 vfc

引用:
原帖由 hung 於 9-12-2011 11:07 PM 發表
如 we 及 vfc 嘅 hk416 , 我會揀 vfc
如果係外觀上就係既

引用:
原帖由 rYaN 於 7-12-2011 13:47 發表
銅膽不過不失,全開鏜穩定。
全開鏜e家重有冇hop up問題先??
我有枝銅膽m4,我自己都唔知佢有冇hop up問題,因為個hop up實到我教唔到,於是我直接用0.3g,
15-20米左右打到a4紙size既target,但係要對準個target近頂,先打到中間lo

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-12-2011 01:30 AM 發表

全開鏜e家重有冇hop up問題先??
我有枝銅膽m4,我自己都唔知佢有冇hop up問題,因為個hop up實到我教唔到,於是我直接用0.3g,
15-20米左右打到a4紙size既target,但係要對準個target近頂,先打到中間lo
換左HOPUP膠,用0.25珠都打得幾直!

引用:
原帖由 rYaN 於 11-12-2011 02:08 發表

其實枝槍打得準唔準,落場打值唔值
我都想有枝有feel又準既GBB

引用:
原帖由 rYaN 於 11-12-2011 02:08 發表

有人話佢唔係hop up有問題,而係推彈果個野太長,又有人話hop up頂出來果個野太長,都唔知信邊個,
自己又想買過枝,之後放左枝銅膽,買多枝scar or l85 ob,
話是話,e家scar ob有冇改善左??聽人講就話blow back勁左

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-12-2011 17:46 發表

有人話佢唔係hop up有問題,而係推彈果個野太長,又有人話hop up頂出來果個野太長,都唔知信邊個,
自己又想買過枝,之後放左枝銅膽,買多枝scar or l85 ob,
話是話,e家scar ob有冇改善左??聽人講就話blow back勁左
小弟自己經驗之談,信不信由你,呢兩個星期終於的起心肝將支M4第一代銅芯轉做OB
過程中遇到不同的問題要克服,發現其實M4多野改係好多因素會影響到個bolt既行程,
例如舊版換了tsc的charging handle, OB版完全不適用,最後要大修先拉到,但已影響到推彈咀插進hop up座的深度,
換句話說,有改外觀的M4,支支情況都會不同,我現在修改飛機的幅度,只適合本人之M4,未必適合閣下.
兩星期的努力,現在基本操作正常但未至於好順滑,recoil比銅芯大上一倍
至於小弟亦有we的G39K,今日拎兩支一齊試下,
結果係,如果師兄係唔識或無興趣整槍既,G39系列先岩你,原裝好準而且可靠

signature oversize

18 12
發新話題