發新話題

FCC

講到尾, 俾三千皮換個波箱究竟有乜好?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

GUN 改造 個摩打, 我有興趣多D. 易拆呢下. 好呀!

引用:
原帖由 Morpheus 於 19-12-2011 18:41 發表

師兄,你見識過用過? ”3xxx. 你明白”???
我真喺唔明
   好早見識過....但係可能個樣太相似搞錯? .....    

期待Ching你發布詳盡報告...

Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 kidult 於 20-12-2011 11:42 發表
GUN 改造 個摩打, 我有興趣多D. 易拆呢下. 好呀!
Totally agree,
唔知幾時有...同價錢公唔公度.
價錢好既, 就真係天大消息..

FCC   ok ar.
起馬壞左parts有得換...多d       choice...

引用:
原帖由 jpg 於 20-12-2011 17:35 發表

Totally agree,
唔知幾時有...同價錢公唔公度.
價錢好既, 就真係天大消息..
  買一個放住都好,希望價錢合理. 漫天要價,寧願買老原,起碼一定Fit位穩定唔使執
Systema all the way. Porsche all the way....

FCC訂價, 其實正確喎, 市面冇, SYSTEMA 有..但根本未見過有, FCC 重要係CNC (未睇過實物, CNC 係FCC 講), SYSTEAM 齒根本都唔平,
大佬R&D 都要錢呀... 出得少就自然要貴D呀.

其實我諗FCC 唔係諗住你換波箱,
因為要換波箱既機會微乎其微.

我諗佢地既TARGET 係由零開始, FOR 新玩家,
唔駛買SYSTEMA KIT 砌,
用佢地FCC 出既PRODUCT砌..

引用:
原帖由 seals9121 於 21-12-2011 06:24 發表

買一個放住都好,希望價錢合理. 漫天要價,寧願買老原,起碼一定Fit位穩定唔使執
咁會唔會買CTW 個隻抵玩D呢??
而家D YEN 咁貴. 1 隻PTW 差唔多2.5隻CTW.

啱啱幫個FD 整返隻, 用返PTW 摩打齒, 上原廠槍身冇問題..
打落都好順, 唔覺有咩野問題住..
真係貪佢平..

引用:
原帖由 jpg 於 21-12-2011 17:02 發表

咁會唔會買CTW 個隻抵玩D呢??
而家D YEN 咁貴. 1 隻PTW 差唔多2.5隻CTW.

啱啱幫個FD 整返隻, 用返PTW 摩打齒, 上原廠槍身冇問題..
打落都好順, 唔覺有咩野問題住..
真係貪佢平..
CTW  新版gearbox幾ok. 已試過的確整個落冇問題。 講真,幾抵玩。
-----------------------------------------------------------
將一個幾乎好難壞的東西用3000轉成另一個也不會壞的東西。
如果出整只FCC FTW 價錢低過 S記可能會考慮多D, 畢竟新野又唔系便....

有冇入左手既師兄可以分享下?cnc成本唔平, 斷估人地唔會too simple sometimes naive到造件冇selling point既product出黎......
其實人人價值觀都唔同, 有人用緊艾風4..都會轉4s, 有人用幾百蚊部落機啦一樣得....睇你對自己有冇要求啫

咁發展落去...以後要玩ptw已經唔再需要systema challenge kit, 而係可以好似aeg咁自己執散件砌...

一早要咁啦, 反而我想有AK款 ~ G3款 ~ G36款 ~ 等等
引用:
原帖由 eagle_rrv 於 21-12-2011 19:56 發表
咁發展落去...以後要玩ptw已經唔再需要systema challenge kit, 而係可以好似aeg咁自己執散件砌...

引用:
原帖由 kidult 於 21-12-2011 13:57 發表
FCC訂價, 其實正確喎, 市面冇, SYSTEMA 有..但根本未見過有, FCC 重要係CNC (未睇過實物, CNC 係FCC 講), SYSTEAM 齒根本都唔平,
大佬R&D 都要錢呀... 出得少就自然要貴D呀.
老翻都要R&D?
老翻最重要是省去一大畢R&D錢∼∼∼

引用:
原帖由 aramua 於 22-12-2011 00:52 發表

老翻都要R&D?
老翻最重要是省去一大畢R&D錢∼∼∼
咁又唔可以咁講既. 可能佢個結構上都同原裝有唔到, 唔多唔少都有R&D成份
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

發新話題