發新話題

第二屆香港氣槍精準射擊比賽2012

重未諗好用咩槍!

引用:
原帖由 wargamegearhk 於 25-12-2011 10:55 發表
組別決定咗未?
都係想手拉

引用:
原帖由 wargamegearhk 於 25-12-2011 23:40 發表
VSR10似乎較多補品喎
有此打算過, 目前唔係vsr就係ank m24.

引用:
原帖由 terry11091991 於 27-12-2011 18:48 發表
ank m24?
not suitable for ur body type~~
it's simply too heavy
應該點都比SVD輕掛?

引用:
原帖由 victorlee48 於 9-1-2012 11:40 發表
請問GBB M4 單發,是否也算是“瓦斯槍-半自動”組別?

謝謝~

引用:
原帖由 T-800 於 9-1-2012 12:14 發表

老二比心機呀....軍醫叔支持您....!
軍醫叔唔係老花+手震的話都想去玩吓....

HAPPY SHOOTING!
thx師兄!

引用:
原帖由 GnoHzz 於 10-1-2012 00:06 發表
Ipsc形式定係點架?
唔係ipsc形式

上次比賽:-
頭兩個回合25 & 30米打煙盒size卡片.  每回合有10張卡片 & 只可以開10槍. 第三回合打5蚊銀size, 同樣10個銀 & 只可以開10槍.
每個回合都會計分.

引用:
原帖由 T-800 於 10-1-2012 02:47 發表

臥射、跪射、立射......有無依托、可以用什麼瞄準器.....?
有無環數計?大家都打中晒又點計.....?

HAPPY SHOOTING!
頭兩回合係立射, 尾托 & 槍帶唔可以包身 (無記錯的話), 唔用得腳架.  瞄準器好似無限制到, 但係唔用得laser.
無計環, 係打跌個靶為之計分.  上屆高排名有同分, 同會用煙盒size個靶打多個回合.

今次比賽, 我堅學左唔少野, 由改槍到選彈, 再選用同一大細重量彈真係好重要!

引用:
原帖由 wargamegearhk 於 27-4-2012 02:47 發表
抵你輸啦,
一D前奏都無就想中出
e排忙到想打人嗎! 有靶有洞比我砌, 喉急好正常喎!

引用:
原帖由 DPM 於 27-4-2012 23:59 發表

敢唔敢過兩J? .....真糸無人過J?   定糸大會當睇唔到
至少我在場無見過喎! 我個支開始個陣係過左, 但係都即時去攪返細換彈弓, 過左係自動自覺唔會上場!  而且你在唔在場? 有冇睇過係點check? 唔知唔好9up!

發新話題