34 123
發新話題

小弟是新手,正在迷思緊買套Super max kit玩,有些問題想問,希望各位可以解答!

小弟是新手,正在迷思緊買套Super max kit玩,有些問題想問,希望各位可以解答!

各位師兄師姐你好,
小弟是新手,正在迷思緊買套Super max kit玩,
我找過不少舊帖看,都找不到答案,希望各位可以解答。

1)請問Super max和Max版本用料有沒有分別?
2)請問現在的Super max版本的齒輪組是否與Max的一樣,還有沒有分別?(聽說沒有了那隻大齒輪比的齒)
3)請問現在的Super max版本是否可以直接選購其他力度的氣缸筒可直接換筒?不用再磨天梯?

回覆 1# 的帖子

1)用料完全沒有咩分別,MAX一粒係鋼三粒係行星齒合金,Super max四粒行星係鋼
2)3)Super Max : 2008年出, Max作藍本, 分別 : i)齒比較大, 所以拉得郁銀管, 但係ROF會下降 [12.4v 26A : Max:22; S.Max:19] ii)天梯齒[spur gear][唔係直接拉天梯個一行齒,係同齒輪既另一行齒]較大, 所以如果用其他筒 (藍,紅...)要將條坑鑼(mill)大, 鎗街鋪頭$100,放低2日服務.唔鑼都得, 齒既鋼同筒身既鋼會互刮, 直至筒身刮到條坑出黎.
http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1

師兄!謝謝你的解答。
我昨天去過槍街某槍鋪問過,老闆說新版的氣缸筒可以直上Super max,不用磨,這是真的嗎?
與之前的帖有些出入,令我有些疑問,所以問問!
請見諒!

係. 新版筒已經鑼深左, 唔洗俾師父搞已經可以直上Super max
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

師兄!謝謝你的解答。
我可以放心去買支Dream gun回來!

引用:
原帖由 ming7778 於 1-1-2012 21:15 發表
1)用料完全沒有咩分別,MAX一粒係鋼三粒係行星齒合金,Super max四粒行星係鋼
2)3)Super Max : 2008年出, Max作藍本, 分別 : i)齒比較大, 所以拉得郁銀管, 但係ROF會下降 [12.4v 26A : Max:22; S.Max:19] ii)天梯齒[唔 ...
STANDARD先係一粒係鋼三粒行星齒係合金,MAX同Super MAX都係四粒鋼行星
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 smart_f91 於 1-1-2012 22:48 發表
師兄!謝謝你的解答。
我可以放心去買支Dream gun回來!
我諗您未必買到~

等下啦∼∼∼

買新版啦
三六轟一轟,敵人企唔穩!

請問新版幾時有得賣?

引用:
原帖由 smart_f91 於 3-1-2012 08:15 發表
請問新版幾時有得賣?
may be half year~~~

Sistema PT凸! 玩得PT凸都係(1)有錢; (2)有要求.......

如果你係新仔入門! 我覺得最好就係買支新MAX版(燒雞MUG頭)玩! 貴就貴啲 ! 係一支高質數成槍!

Super MAX設計比班打TRAINING用! 銀筒! 你只可以用來打靶! 但唔可以打Game! 常常換黑筒打又冇乜意思!

打Game就MAX版好夠用!

如果(香港仔心態)! 乜都唔理! 一定要致貴的話! Super MAX

燒雞MUG頭上下身啲位好準!

師兄!謝謝你的解答。
隻燒火雞LOGO......有點兒......,小弟受不了!

小弟間中都有參加朋友攪的WARGAME,想買支用來打精準D,多數用來練習射靶,其次是玩WARGAME。
聽說PT凸比較精準及耐操 ,所以.....想買支玩!

但最近有些師兄說次世代比PT凸還要準,是真的嗎?

搭單一問∼岩岩令左槍返黎∼
請問有無師兄可以解答到∼可唔可以轉T插(大卅細)...定係一定要用原裝∼?

引用:
原帖由 nok7689 於 3-1-2012 23:02 發表
搭單一問∼岩岩令左槍返黎∼
請問有無師兄可以解答到∼可唔可以轉T插(大卅細)...定係一定要用原裝∼?
可以~why not

34 123
發新話題