發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

22 兄,
小弟跟足建議, 用咗能量皇冠, 加埋穩壓組件, 支G36C 嘅Blowback番晒嚟啦,

但係小弟有個小提議
因為個穩壓組件本身係俾WA system用, 磨薄少少隻翼仔之後, 小弟建議同時要偷薄少少個穩壓組件嘅肚腹位,

試過淨係切短少少隻翼, blowback 仍然無乜大改善,
可能因為翼仔短咗, 肚腹相對地變大咗

結果磨細咗個肚腹位, 強勁blowback 即時再現
力水未試, 但係齋試彈道就無大問題,
閉鎖不能症仍有待解決,

報告完畢

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 1-3-2012 15:55 發表
22 兄,
小弟跟足建議, 用咗能量皇冠, 加埋穩壓組件, 支G36C 嘅Blowback番晒嚟啦,

但係小弟有個小提議
因為個穩壓組件本身係俾WA system用, 磨薄少少隻翼仔之後, 小弟建議同時要偷薄少少個穩 ...
可能G36C份bolt比較重啦,我支拍片當時得11度一樣運作正常一雞清.......
至於閉鎖不良因為我冇整過真係冇咩頭緒.......
或者先試吓只拆走下身(即扳機組)然後拉bolt睇吓有冇閉鎖不良?

可能係匣出氣膠頂BOLT
唔入匣冇事,
我磨左飛機都係咁

引用:
原帖由 kenchan3037 於 2-3-2012 19:02 發表
可能係匣出氣膠頂BOLT
唔入匣冇事,
我磨左飛機都係咁
今日買左新飛機,因為下個禮拜有GAME打,所以遲D再完整D隻舊飛機再POST上黎

引用:
原帖由 kenchan3037 於 4-3-2012 01:00 發表

今日買左新飛機,因為下個禮拜有GAME打,所以遲D再完整D隻舊飛機再POST上黎
師兄, WGX遲D有得換新出氣膠同擊鎚彈弓, 應該換左就OK,
同埋想順便問問, 手揪鏡裝唔裝到一般for AEG G36個d?(SnT/Umarxx/UFX/)
唔該

我已下手...舊飛機俾我磨到平曬,係就回到BOLT,不過有時D彈冇力,力水不穩,
諗住有新飛機實冇死......點知差個金屬頭拆唔到 真係7到呢....
不過彈匣出氣膠出左未?WGC一直有,係唔係再出新?
唔知佢會唔會出板機彈弓呢?原裝好粗,快扣唔到...

拆飛機, 唔使拆金屬頭的,

只需要扭尾嗰粒鑼斯就得

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

我想問CHING 減力既WA飛標要買果時我問人應該點講?
我問過西京,佢話得一套套咁買,而且分正壓同負壓
係唔係有淨一套飛標?大概錢邊度有?
THX VERY MUCH

我的416,較盡hopup都係打唔起粒子彈,請問有師兄都係咁嗎?
同埋想問一下,AEG槍管同Hopuo膠岩唔岩裝?thz

考慮買416中 但係有問題搞唔清
請問
1: 可以換短管嗎?
2:換Stock一定要VFC出的stock嗎? 有其他通用嗎?
3:唔降火會過2J嗎?
4:有可用滅聲管嗎?
thank you for reading and answering

引用:
原帖由 kenchan3037 於 5-3-2012 18:15 發表
我想問CHING 減力既WA飛標要買果時我問人應該點講?
我問過西京,佢話得一套套咁買,而且分正壓同負壓
係唔係有淨一套飛標?大概錢邊度有?
THX VERY MUCH
去國狗鋪買"能量飛機"
一般百零蚊........

引用:
原帖由 狙神 於 10-3-2012 23:48 發表
我的416,較盡hopup都係打唔起粒子彈,請問有師兄都係咁嗎?
用咩彈?
可以用AEG槍管,hop up膠係自家數..........
但問題係拆到外管先講啦.........

引用:
原帖由 spray3137 於 23-3-2012 23:45 發表
考慮買416中 但係有問題搞唔清
請問
1: 可以換短管嗎?
2:換Stock一定要VFC出的stock嗎? 有其他通用嗎?
3:唔降火會過2J嗎?
4:有可用滅聲管嗎?
thank you for reading and answering
>1.why not?
>2.可以係可以,但做乜要換?
>3.熱天絕對會!!
>4.只要係14mm左牙就用得

引用:
原帖由 F22 於 24-3-2012 08:40 發表

但問題係拆到外管先講啦.........
我已投降

引用:
原帖由 狙神 於 10-3-2012 23:48 發表
先清清槍管...VFX的416有很多矽油在槍內...可能會影響HOP
若是清完有發生BB彈出槍口直接下墜...有可能是HOP壓太緊...反倒成為下墜球
放鬆HOP再試試
VFX的HOP原先是走AEG規格...你要用AEG的膠皮是可行的..但是在全自動射擊時會太冷.導致電槍規格的HOP變硬.咬不住蛋或是變型...所以VFX把膠皮加厚...避免HOP太冷導致上蛋射擊發生故障

發新話題