發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

引用:
原帖由 CHU123 於 18-1-2012 11:06 PM 發表

咁應該幾時先撥去SAFE
拉左Blot 先好撥去safety, 則是hammer 未down 嘅情況第下先好撥去safety

引用:
原帖由 XLxY 於 19-1-2012 00:11 發表

拉左Blot 先好撥去safety, 則是hammer 未down 嘅情況第下先好撥去safety
THX CHING

M4就唔講啦!真既都唔得。但係416就........
http://www.youtube.com/watch?fea ... d&v=6Gv6EToI3gQ

HAMMER DOWN左都可以撥去SAFETY, 唔係416既功能黎咩?

大家有冇發現冇匣DRY FIRE時, 撞鎚會因打落BOLT CARRIER 真槍FIRE PIN對落位置, 打凹左條坑出來呢?

引用:
原帖由 ayaka 於 19-1-2012 13:31 發表
HAMMER DOWN左都可以撥去SAFETY, 唔係416既功能黎咩?
不排除是民版和軍版,又或是新舊版扳機組有分別.
HKPRO FORUM有人POST過一份HK416真槍MANUAL,入面有說一定要COCK槍才可撥去SAFE
網址如下
http://www.hkpro.com/forum/hk416 ... 416-pdf-manual.html

多謝各方友好比面,唔夠二十日已經突破六千收視~~
入正題:

啞鉛bolt死症係bolt stop位易蝕,一般玩廿零吓已經圓晒角lock唔實.........
未有鋼bolt之前都係要種鐵支補強頂住先.........

其實應該襯新槍嗰陣就要做,我呢隻玩到圓晒角所以要銼後先鑽到窿.......

整完又識lock bolt啦,只係前咗些少都唔係好覺眼啫..........

師兄, 其實想問問一樣野, 之前小弟有支ka m4 bolt, 已蝕晒, 就正正係你種鐵支下方有1-2 mm 有個磨損既弧位, 除非支槍set 到個bolt lock 位高度好似你種鐵位置, 否則係咪都未必得呢, 我方法就係將個支舊bolt 脞左個"倒角", 都知道用多一排都要再換, 但好過冇... 今晚有時間放張相比你睇睇比小小意見, ^^
你的日子如何,你的力量也必如何

忍唔住啦 請問各位師兄,14/F賣幾錢呀?另外F22哥哥bolt stop位種鐵支補強可唔可以講多少少細節呀?唔該晒

引用:
原帖由 怒人甲 於 20-1-2012 11:50 發表
師兄, 其實想問問一樣野, 之前小弟有支ka m4 bolt, 已蝕晒, 就正正係你種鐵支下方有1-2 mm 有個磨損既弧位, 除非支槍set 到個bolt lock 位高度好似你種鐵位置, 否則係咪都未必得呢, 我方法就係將個支舊bolt 脞左個"倒 ...
只要响隻bolt stop 底做啲手腳就可以彈高啲,我支KA玩到bolt底烈開個boltstop 位都冇圓到。
反正KA係行WA數,我換咗條能量鋼bolt一了百了.....

引用:
原帖由 beemixbee 於 20-1-2012 13:00 發表
忍唔住啦 請問各位師兄,14/F賣幾錢呀?另外F22哥哥bolt stop位種鐵支補強可唔可以講多少少細節呀?唔該晒
公價$2700
種鐵細節?鑽1.5mm粗25mm深(高危手術,鑽歪咗條bolt就玩完),之後打條鐵支到底,磨齊口,完成。

高危手術,咁打一排先,有事再鋼bolt算啦

回覆 116# 的帖子

係, 我見支原裝KA BOLT 都見本身有種左支鋼支 (我估應該冇睇錯)...另外我支KA 都有加高BOLT STOP, 所以 LOCK BOLT 塊網球拍會好斜 ...  但, 如果打打下個個弧位又出現反 會唔會LOCK 得唔夠定, 有時CHOK 下就放 BOLT 個D 呢??!!
你的日子如何,你的力量也必如何

.............

發新話題