發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

說好了的減火教學,看圖識字啦............

先扭開呢粒螺絲

了起佢

拆鎖介子拆出飛機

飛標同MP5一樣,其他野似WA

VFC皇冠短過WA,唔怪得咁大力

原裝大大力飛標位置

WA數一裝就推前飛標位置立即減力

我用風筒吹暖隻匣,0.2珠只有裂底中

底邊唔使諗........

同樣磨滑bolt底

好,高級組............

我開個post叫人換WA就冇睇頭,起碼要DIY較力蕊啦......揾條8mm粗銅管鋸..... (AGM WA 數GBB內管)

開叉口

完成

試位,响膽蕊鑽窿插pin固定銅蕊

鑽兩組窿可以較前後

減力位置

底中力位置比原裝前啲啲.........

等人出不如自己做,好簡單.......

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 MinG325 於 3-1-2012 20:31 發表
好強呀
睇黎可以出糧買喇
你不如整多幾十粒出黎賣啦
所以我尋日叫你欏定錢......

引用:
原帖由 f22a 於 3-1-2012 21:02 發表
安兄好波.............
多口一問
降火後後座力感覺有冇強D呢...
有,"行"咗少少

引用:
原帖由 Inty 於 3-1-2012 21:20 發表
你意思係買wA 數的飛標已經可以減到力?
係只換皇冠即減到兩面力

引用:
原帖由 RX7 於 3-1-2012 21:59 發表
想問下個想配個WA皇冠,應該點同D鋪頭講?
欏我啲相比佢睇咪得囉

引用:
原帖由 fourfour44 於 3-1-2012 22:25 發表
F22兄,請問你支416行得順暢嗎?我呢幾日喺屋企試射單發都好順,而且清到匣及lock bolt,但連發2-3發以上就始終會”疾疾”下,我已經磨滑bolt底及頂部接觸位,連上身內部都已磨滑,請問有無改善方法呢?望請賜 ...
我覺得係有少少槍機回彈令到連發疾,等我試吓換條HHR尾頂睇吓點先再答你....

引用:
原帖由 fourfour44 於 3-1-2012 23:40 發表
我已偷步試咗HHR尾頂(尾頂膠位已cut至跟原裝長度),不過效果無乜,但blow back力水就好似大咗 XD,並試過用較短及弱的回鏜彈弓,都無明顯改善... 希望F22兄可以早日搵到方法,及多謝你回覆
我買咗返嚟都冇咩時間研究佢,希望只係新槍磨合期啦............
不過減咗力之後係會爽咗啲,因為食少咗氣........
我有咩進展一定會有包膠,放心.........

引用:
原帖由 lololo 於 3-1-2012 23:54 發表
!!多謝f22兄的教學!!
另請問F22兄, 支野原裝hop up, 彈導表現過得去嗎??
隻匣是否如台灣 Ching們說,叉氣要就住?一差過多就白煙又冇力呢???
改5.1就梗啦(已經砌好未換上去),今個星期日老二場game我打算原裝減力上陣試吓彈導到時再答你.......
之後份5.1膠再出包膠.......
可能我減咗力冇出白煙喎..........

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 5-1-2012 00:05 發表

借POST 一問…

同廠o既G36C 同樣有出氣過多問題…而且同樣係大大力…

請問用同樣方法加長皇冠咀…能否降低火力呢?

多謝解答
冇錯,只要推前飛標就可以啦..........
我之所以做高級組DIY皇冠就係比其他槍種用,我未搞過G36C唔肯定WA皇冠啱唔啱用.........
不過既然MP5,416都啱G36都有可能得..........我仲等緊白老鼠做實驗.......

fourfour44 兄提及連發不穩問題已經解決啦.......
不過如果有師兄買咗淨皇冠我要講聲唔好意思啦......... 因為我有一個理由去買一份WA飛機返嚟.....

VFC其實係抄考WA,原WA設計係有呢粒野做穩壓(唔記得叫咩名?) 買份能量飛機就可以有齊所有件......

只係要削走少少三隻翼仔外面先入到416蕊........裝咗之後連發就會穩定好多........

後座力方面,我有一條封印多年RA後座力尾頂,因為用响我啲prime身會槍機反彈所以擺埋一二邊........
但呢支416條尾頂比WA短,同RA呢條好接近,就比多次機會佢........

只要用兩塊就夠,我用WA嗰時要放六塊.........好神奇用416就冇槍機反彈喎?
換咗條KA原裝回膛彈弓,後座力同射速立即暴升,直迫WA!!
我知口講無憑,不過太夜試槍片段後補............

裝上M320都仲feel到後座力(支砲唔係我既).......外型夠晒殺食不過太重啦.......

引用:
原帖由 thelastnight 於 5-1-2012 05:40 發表

552+M320....
你想毒死人咩
期待試槍片
買啦 買啦 買啦
睇完片包毒死你...........

說好了的試槍片段........... 今日凍到呢.............
去片.......
http://www.youtube.com/watch?v=FjcYV-7lB0M&feature=youtu.be
先試力,單發,連發,加M320測試,今日得十零度表現算唔錯啦?
不過一裝M320連發有少少疾,可能太重撬到槍身啦?

引用:
原帖由 fourfour44 於 5-1-2012 09:42 發表
F22兄果然利害,受教啦 thx
BTW如果VFC睇到呢個post希望佢地會改善之後的product啦,要改善的地方唔多亦唔難,無謂浪費一支外觀做得咁有誠意的作品啦 (其實VFC應該送多支比F22兄啦 XD)
416就唔使,送支SD比我啦........

引用:
原帖由 thelastnight 於 5-1-2012 13:09 發表

打劫
未有錢買丫
等埋VFC出416刻字匣先
你想劫我都好高難度吓............

引用:
原帖由 thelastnight 於 5-1-2012 16:12 發表
上匣速度令我好回味,但d人話上匣吾係好緊咩!?
Iron vs VFC,,,好似Iron爽d
借影片轉帖
咩槍落响我手都會貼貼服服.........  
啲人話GBB槍公主咁易病又大脾氣我當佢係德成咁操...........
Iron話晒係WA糸统又有prowin匣又鋁bolt當然比VFC爽,但後座力VFC贏返.........

發新話題