發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

引用:
原帖由 udt 於 25-1-2012 03:22 發表
請問f22師兄,支槍條槍管係唔係aeg管?
小弟想換短管打cqb....

另外仲想問問各位師兄,支HK German Vertical Grip (見下圖)係邊度可以搵到? (真品玩具都得~)
http://www.hkparts.net/shop/pc/catalog/hkverticalgr ...
係aeg管,只係粒barrel nut非常~~~~非常~~~~~~~~~~~非常的緊............
另外支HK German Vertical Grip我都有支VFC做,响十四樓買........

引用:
原帖由 udt 於 26-1-2012 22:41 發表
又請問問f22師兄,ra的後座力尾頂係邊度買到??
謝謝
冬京有售

引用:
原帖由 udt 於 30-1-2012 02:48 發表
請問f22兄有何方法解決出力不穩定問題?

小弟是跟師兄一樣,加了enegry的三翼仔及換了enegry的皇冠,仲cut左短管.
但出速不穩定,經常在0.58j-0.86j左右上上落落.....

希望師兄能夠解答,謝謝
1.天氣
2.cut咗短管
我支就好正常1.2J上落

引用:
原帖由 fredpiek 於 3-2-2012 17:03 發表
感謝師兄教導!!
另外小弟有一事想請教一下咁多位師兄..
支vfc係小弟第一支gbb, 想幫佢裝個magpul o既asap
唔知 http://shop.ehobbyasia.com/magpu ... -gbb-systema-ptw-ri ...
我支416有裝...........

要買條尾通匙鬆開迫母先可以扭出尾通

引用:
原帖由 thelastnight 於 3-2-2012 17:29 發表
借POST貼一貼
F22兄
差唔多係時候了

見街先算...........

引用:
原帖由 seal 於 9-2-2012 20:41 發表
求救﹏

裝了這3件東西, 成500fps, blow 唔到, 係咪我搞錯了甚麼?

另外朋友買錯了RA的he ...
唔識blow而初速暴升應該係飛標卡死咗,响飛機入氣窿欏支野了吓飛標試吓順唔順先啦.......

引用:
原帖由 thelastnight 於 17-2-2012 16:55 發表

見書 又417AEG 又AWS 338  又SD  我睇佢出得邊件
上次比人暗串我得個講字唔買,仲谷住度氣!!!!!
唔好話一出即買,未出收訂我都即比呀!!!!

一兩個禮拜有貨喎.............

準備定配件..........係争隻電筒碼,希望V記會做啦.......

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 21-2-2012 23:48 發表
難道今日4點零去14/F見到有人訂嗰位就係22兄真身????
唔係,我差唔多17:30左右上去.....

引用:
原帖由 sam524 於 21-2-2012 23:42 發表

遲d出PDW你玩唔玩
唔知點解,我對一個系列之中最細嗰款硬係冇乜興趣.....

引用:
原帖由 thelastnight 於 22-2-2012 18:11 發表
加下有小小想賣走支MP5 GBB
屋企只可以活2支...
你又唔攞嚟整.........

引用:
原帖由 於 24-2-2012 20:00 發表
如果搞場H&K的鎗友game...大家出黎淨係玩h&k的鎗..有冇得諗
good~~

入番416正題:話說有師兄換咗能量皇冠後火力跌至0.6J,因為我只係整過三支,之前得啲野以後未必行得通......
不過只要針銼一把就可以解決.......

先磨走四隻腳仔

然後用針銼正十字咁銼返四隻腳仔出嚟,大約銼2mm深

只要係先斬腳後開腳位置就啱啱好入到入氣窿一半前啲,0.2BB正好1.2J左右

種鉄真係要襯佢未蝕嗰陣做,最理想係由底打斜抄上去..........

磨齊就搞掂......

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 26-2-2012 17:44 發表

22兄……想借POST 請教VFC G36C 既問題…

傳聞中VFC G36C GBB 有個閉鎖不能症 ...
因為我未整過G36C,所以都比唔好答案你.........
可以影吓份飛機內部件嘛?

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 27-2-2012 19:53 發表

22兄, 請過目

左邊係G36c, 右邊係MP5
https://lh4.googleusercontent.com/-i4RnbosjGVo/T0t ...
根本同416一模一樣,只要加返穩壓組件及檢查飛標是否運作暢順就應該OK..........

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 1-3-2012 15:55 發表
22 兄,
小弟跟足建議, 用咗能量皇冠, 加埋穩壓組件, 支G36C 嘅Blowback番晒嚟啦,

但係小弟有個小提議
因為個穩壓組件本身係俾WA system用, 磨薄少少隻翼仔之後, 小弟建議同時要偷薄少少個穩 ...
可能G36C份bolt比較重啦,我支拍片當時得11度一樣運作正常一雞清.......
至於閉鎖不良因為我冇整過真係冇咩頭緒.......
或者先試吓只拆走下身(即扳機組)然後拉bolt睇吓有冇閉鎖不良?

發新話題