發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

引用:
原帖由 kenchan3037 於 5-3-2012 18:15 發表
我想問CHING 減力既WA飛標要買果時我問人應該點講?
我問過西京,佢話得一套套咁買,而且分正壓同負壓
係唔係有淨一套飛標?大概錢邊度有?
THX VERY MUCH
去國狗鋪買"能量飛機"
一般百零蚊........

引用:
原帖由 狙神 於 10-3-2012 23:48 發表
我的416,較盡hopup都係打唔起粒子彈,請問有師兄都係咁嗎?
同埋想問一下,AEG槍管同Hopuo膠岩唔岩裝?thz
用咩彈?
可以用AEG槍管,hop up膠係自家數..........
但問題係拆到外管先講啦.........

引用:
原帖由 spray3137 於 23-3-2012 23:45 發表
考慮買416中 但係有問題搞唔清
請問
1: 可以換短管嗎?
2:換Stock一定要VFC出的stock嗎? 有其他通用嗎?
3:唔降火會過2J嗎?
4:有可用滅聲管嗎?
thank you for reading and answering
>1.why not?
>2.可以係可以,但做乜要換?
>3.熱天絕對會!!
>4.只要係14mm左牙就用得

引用:
原帖由 spray3137 於 2-4-2012 19:07 發表

我係D airsoft website搵左好耐都唔見有短管 請問你知道那裡有得賣嗎? 可以PM我嗎?
同埋邊間買最好? PMPM thanks
原裝已經可以改到短管啦,向左一擰咪得囉..........

各位AR GBB用家將有新野玩,angry gun將會出產各種後座力buffer,由WA糸統,WE,KSC連VFC都有份......
小弟得angry gun方面賞識送咗條試版我玩吓............一裝後座力加三成!!
由於只係試版所以冇相睇..........直接去片~~
http://www.youtube.com/watch?v=7AfrPR2ASU8&feature=youtu.be
至於幾時出幾多錢邊度買有無老翻呢,小弟唔知..........

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 4-4-2012 10:58 發表

安兄, 咁KJ 會否啱裝呢??
未試過答唔到你..........

發神經非官方試驗............
angry gun VFC 用buffer改落prime身試驗 支槍用prime鋼bolt+GP飛機
試驗連發可見彈匣先係最影響性能.......
第一匣悲他仆直真係仆直.........
第二匣係prowin gen1配井記0號出氣膠,最配合
第三匣係prowin gen2原裝出氣膠,疾疾地........
去片:
http://www.youtube.com/watch?v=BPfL9RFIJdg&feature=youtu.be

引用:
原帖由 wonglk 於 5-4-2012 14:07 發表

終於有廠識得搵F22鳥

我都話,買GBB,唔洗睇支槍乜野廠
係睇F22有冇買
唔好擺我上神枱啦........

冇件有用,出鋼bolt啦唔該.......

引用:
原帖由 wonglk 於 7-4-2012 13:09 發表

係差在我唔識
如果唔係我係FB幫你開個偶像專業

唔好呀...................

引用:
原帖由 sam524 於 7-4-2012 13:35 發表

玩到咁大呀...
我想問416要用幾多錢改?
買槍+能量飛機+彈匣

引用:
原帖由 peterchk 於 31-7-2012 21:41 發表
想問下NPAS用唔用得唔該
未有VFC用……

引用:
原帖由 s031232119 於 14-8-2012 20:42 發表
鎖介子5識拆呀
搵支細批一野了起佢之嘛……

引用:
原帖由 ktc1761 於 3-10-2012 21:21 發表
小弟想入手416, 但吾明HK 416 如何調整hop up, 無手冊下蛓
請問各位師兄, 依支416  如何調整hop up?或有無操作手冊下蛓?
many thx
先攞份bolt出嚟,用隨槍附送支長六角匙伸入hop up座底調整……

引用:
原帖由 ktc1761 於 3-10-2012 22:53 發表
謝F22師兄指點,
如此hop up 設計, 等於定點hop up, 吾似aeg 每次玩完可以鬆hop up
請問如果保持hop up 膠的彈性, 或建議用何種hop up 膠?
many thx
我仲用緊原裝……

發新話題