發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

現家9度, blowback都好精神..
另佢條尾通似係玩具數, 同我見裡面有條芯起最尾,洛
charging handle用過PTW原裝, 同"PTW抄果D", 都冇問題. FIT

昨日落場報告:

原裝冇改過, 昨天不大滿意, 好多時唔夠力BLOWBLACK, 條BOLT只行一半, 竟然冇一次成功順利打晒一匣(我順利定義係每一發循環都係BOLT行全程, 至LAST一發後LOCK到BOLT)
以上問題只根據我自己果支為準, 原因可能係我未掌握入GAS 份量, 同我隻DUMMY BOLT機耳都係鬆鬆地 (上面有題既畀機米頂高問題)

沉晚發現飛機出氣咀扁左一邊, 之後夾硬撐返圓佢, 今日打十零槍後又扁另一邊, 原因我唔識

14/F 新一批黑匣, 表面FINISHING比原裝跟槍果隻(唔知D新批槍會跟邊款) 啞色D, 刮佢又唔甩油, 似似地陽極

WARNING FROM VFC FACEBOOK:

"WARNING : M4 / HK416 Series GBBR

If your rifle is not cocked, Please don’t push the selector lever to safe position.
如果您的槍尚未處於待發位置時,請勿撥動您的射擊選擇鈕​至保險位置,該作動將會導致零件毀損。"

大家有冇發現冇匣DRY FIRE時, 撞鎚會因打落BOLT CARRIER 真槍FIRE PIN對落位置, 打凹左條坑出來呢?

到底佢隻barrel nut 係 CW還是CCW呢......好難拆

引用:
原帖由 F22 於 24-3-2012 08:40 發表

但問題係拆到外管先講啦.........
我已投降

引用:
原帖由 slps25120 於 30-3-2012 13:52 發表
F22兄 小弟剛剛試槍時發現碎彈..但太遲了如圖所示,請問可以給我意見點修理,同之後點樣防止同樣事情呢?
小分新槍第二甲咋
我果支個咀都爆晒了, 不過又唔覺有什麼影響, 而家都有1.5J, 射程都唔覺有影響.
VFC 出左SPARE 飛機SPARE 飛機了, 不過台灣果邊都只係PRE-ORDER....

引用:
原帖由 slps25120 於 30-3-2012 17:33 發表
有影響呀,不到10米,bb彈就向下了...
有冇清潔過內管, 抹吓佢可能好D, 條管D油抹出來幾嚇人

VFC SPARE PART 飛機
DUMMY 機耳依舊都係金屬, 只係轉返灰色, 都係靠果粒機米上住, 至於膠料有冇改善就唔知了

附件

5-4-2012 13:34

引用:
原帖由 slps25120 於 5-4-2012 16:56 發表
香港有貨到了?
之前台灣訂過來,
頭先裝換時, 埋門一腳扣返粒E字夾落BOLT CARRIER, 扣完一拉....DOT一聲同點解隻飛機冇左回彈, 原來拉住佢條彈弓條PIN被拉埋出來..., CHECK返原來穿住彈弓落飛機尾筒條PIN造得太短, 兩邊得好丁屎穿住, 所以一拉就飛出來. 買左兩隻, 兩隻都係咁.
解決方法, 就同穿住飛機尾筒同飛機條PIN對換, 兩邊修返DD就可以, 而身短咗果條係夠長穿住飛機尾筒同飛機.

引用:
原帖由 NCP013 於 5-4-2012 13:34 發表
VFC SPARE PART 飛機
DUMMY 機耳依舊都係金屬, 只係轉返灰色, 都係靠果粒機米上住, 至於膠料有冇改善就唔知了
衰衝動...台灣vfc已有一體化version 3rd飛機了....;

引用:
原帖由 jasonma49 於 21-12-2012 22:49 發表
f22師兄 我朋友枝416扑開嘩佬條撞針卡住左搞到開唔到槍 我想問下有咩方法整返好

左面果枝416係我朋友既 紅圈係有問題既位置 右面果枝係我既

麻煩晒

http://imageshack.us/a/img171/7748/dsc0333m ...
CHECK 吓入匣井果邊撞針個出口有冇卡住或項住左支撞針

發新話題