發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

引用:
原帖由 ktc1761 於 3-10-2012 23:21 發表
請問彈導如何?
見師兄之前分享在細場20m ok, 未知30m~40m 準確度是否ok?
還可以,但唔好期望3~40米可以打到汽水罐啦!

引用:
原帖由 ktc1761 於 4-10-2012 00:00 發表
3~40m 中A4 size 都好ok.
請問 416 的hop up 會否因gbb 震動而走位?
咁又冇喎..........

引用:
原帖由 ktc1761 於 4-10-2012 08:34 發表
多謝F22師兄回應

請問師兄有關連發穩定的設置, 運作至今有無什麼問題?
冇,運作正常..........

引用:
原帖由 ktc1761 於 15-10-2012 17:42 發表
請問 F22師兄, bolt 種鐵種幾深, 用1.5mm鐵支? 要吾要用膠水固定?
many thx
大約20mm,最好用膠水啦!

不經不覺已經十月,有二萬七千幾收視,多謝各位捧場!!

終於搞掂捚hop up,5.1化!!
粒barrel nut緊Q到我先用熱風槍加熱再用架生鬆..........

用原裝加工,先磨走後面厚位,左係加工咗,右係原裝

今次用VSR 10內管cut到385mm長........對齊位開坑就搞掂

完成!!只係先前減咗力到1.2J,一換管同hop up膠暴升到1.9J!! 原裝火力的話咪.......
又要減過........

引用:
原帖由 小鬼182 於 31-10-2012 13:59 發表

咦!?就咁睇好似好簡單易搞咁喎~~
btw,條內管就咁用條aeg管係咪只係磨走hop up座果小小位就ok呢??
但用條aeg管件hop up膠就固定唔到啦........
VSR 10管有條坑,hop up座一夾捚所有野都實晒~~

引用:
原帖由 小鬼182 於 31-10-2012 17:05 發表

即係一定要用var 10管??又要cut管……又要開番喇叭口……出邊有無街鋪會做………
用WE OB管都可以,有更多選擇添.........
突破三萬收視,再次多謝大家一直支持!!

引用:
原帖由 wikypang 於 11-11-2012 14:02 發表

強貼當然多人收看~
幾時出番編 HK416C 呢~
你買咗先啦!

引用:
原帖由 lololo 於 1-12-2012 01:49 發表
請問ching們sling plate係咪用返for wa gbb m4就得?
Thx!!!
矛錯呀~~

引用:
原帖由 lololo 於 1-12-2012 21:56 發表
Thanks F22兄,
另請問隻gas block 係點拆呢???係gas block 底果2條pin 要拆嗎?
兩條pin仲有一粒機米.......

我啱啱幫人換咗V3飛機,用AABB飛機set皇冠及穩壓,1.2J~1.1XJ上落!

引用:
原帖由 zekecheung 於 5-12-2012 16:45 發表
f22兄 請問係吾係好過能量set皇冠及穩壓?thx
冇分別,只係平!

引用:
原帖由 zekecheung 於 5-12-2012 19:09 發表
平過能量$(%??? 槍街有??? thx
射手有……

引用:
原帖由 superseadog 於 5-12-2012 19:49 發表
F22 兄,新改的可否1雞清?
有何難度?

引用:
原帖由 lololo 於 6-12-2012 00:57 發表
請問支416個barrel extension能否與會WA通用呢???
VFC長過WA數少少,可以裝但會變碎彈機,三思!

發新話題