發新話題

PTW Jam 彈 問題

引用:
原帖由 長其涼美 於 6-1-2012 19:21 發表
師兄我同你一樣用魚糧袋we.25都jam,宜家用excel.23就無問題!
師兄,.25都jam呀?本來用.30,後來轉用.28,唔通真係要轉.23?其實我朋友用開.30都無問題先叫我用,佢把PTW玩咗幾年, 唔通新max要用輕啲嘅彈?打打下game Jam 彈真係好唔開心!

引用:
原帖由 Elf 於 6-1-2012 19:21 發表
電C數唔夠好易會有. 你舊電係咪15C?
拉推彈咀白色ORING 老化 OR 推彈咀4柱燈籠摺左 OR 推彈咀鬆左都會JAM

原裝匣係絕對推到.25. 講完點解又無人理, 都唔知講黎做乜
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

話時話, d 矽膠oring 新填地街有冇得配

冇CHOP BB,
我又覺得未必關彈重同夾既事..

似係呀KANE 講既合理D...

引用:
原帖由 Elf 於 7-1-2012 05:05 發表
原裝匣係絕對推到.25. 講完點解又無人理, 都唔知講黎做乜
舊版用耐左,冇麥打理隻夾既,有時未必上到.25.
最好都係用返新版, 或者鴨仔..

又者好似我咁, 舊版原裝夾加鴨仔彈弓上彈咀...只可以用一個字形容...."爽"

引用:
原帖由 jpg 於 7-1-2012 17:45 發表
冇CHOP BB,
我又覺得未必關彈重同夾既事..

似係呀KANE 講既合理D...
我亂UP咋,千奇唔好信

引用:
原帖由 jpg 於 7-1-2012 17:50 發表

舊版用耐左,冇麥打理隻夾既,有時未必上到.25.
最好都係用返新版, 或者鴨仔..

又者好似我咁, 舊版原裝夾加鴨仔彈弓上彈咀...只可以用一個字形容...."爽"
邊度有直接買彈弓。。。。
Systema all the way. Porsche all the way....

引用:
原帖由 seals9121 於 8-1-2012 04:57 發表

邊度有直接買彈弓。。。。
冇得浄買,我自己爆開仔㚒。

彈弓就新填地街有得買, 價錢唔平, 不過應該夠兩隻匣用既, ÷} 一條,幾長下, 收口就揾火機燒紅個半圈用力壓住就用得,systema膽個粒推陣咀就 RC 車仔既波頭螺絲試過,oK, so far  沒問題, 鴨仔匣, 係打幾場補下油當保養就ok 喇

Thank you so much ar to all C-Hings!!!

vanaras "duck" ptw magazines, will not be able to handle anything above .25,

引用:
原帖由 nateriver999 於 10-1-2012 21:28 發表
vanaras "duck" ptw magazines, will not be able to handle anything above .25,
我打.3打左不下於5包..未試過
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

我打 .28 打左成日, 兩支ptw + 12 隻鴨仔, 冇問題

會唔會隻隻都有唔同呢? 師兄係打單發定連發呢?? 我個Friend用11.1,  WE .30彈玩成日連發都無嘢, 我連射jam咗幾次之後都只敢用單發打, 佢把PTW已玩咗幾年唔知有無關係呢???

發新話題