45 123
發新話題

PTW Jam 彈 問題

引用:
原帖由 lonelyboy11 於 11-1-2012 10:32 發表
會唔會隻隻都有唔同呢? 師兄係打單發定連發呢?? 我個Friend用11.1,  WE .30彈玩成日連發都無嘢, 我連射jam咗幾次之後都只敢用單發打, 佢把PTW已玩咗幾年唔知有無關係呢???
你咩mag,咩彈先....
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

鴨仔 mag, WE .30 BBs (same as my friend)

引用:
原帖由 lonelyboy11 於 11-1-2012 15:22 發表
鴨仔 mag, WE .30 BBs (same as my friend)
咩彈弓?

original 鴨仔彈弓

你個匣同個皮唔夠實, d海綿塾得唔好

引用:
原帖由 lonelyboy11 於 11-1-2012 17:28 發表
original 鴨仔彈弓
對不起,我是指筒內的彈弓。

11.1V 至少要用在M130上,這樣常經常連發才無問題。

引用:
原帖由 kidult 於 11-1-2012 17:59 發表
你個匣同個皮唔夠實, d海綿塾得唔好
我都懷疑係有關係!等我試試! thank you 師兄!

引用:
原帖由 CPK 於 11-1-2012 18:08 發表

對不起,我是指筒內的彈弓。

11.1V 至少要用在M130上,這樣常經常連發才無問題。
我只係用籃筒,所以要用7.4V? 等我落場試試先! thank you 師兄!

我之前全原裝, 打11。1Lipo M130, 無論原裝定鴨仔匣都間唔時chop豆。。,, 我懷疑係hopup座同匣前後對唔啱位, 後來筒後面個定攝多隻薄戒指就冇咩時(雖然拆pin換筒時比一般實一大節。 )

引用:
原帖由 billyjo 於 15-1-2012 17:03 發表
我之前全原裝, 打11。1Lipo M130, 無論原裝定鴨仔匣都間唔時chop豆。。,, 我懷疑係hopup座同匣前後對唔啱位, 後來筒後面個定攝多隻薄戒指就冇咩時(雖然拆pin換筒時比一般實一大節。 )
咁講法可能筒ge鬆緊都有大關係…
我既case係攝少隻正常力番,不過有時上唔到豆(可能係原裝匣問題)
(註:無攝少隻都係有時上唔到豆而且異常細力,所以可能真係原裝匣問題)

我諗係個外管位determine個hopup座位置。, 啲戒指係定番少少偏差。, 但就算頂緊咗條筒。, 個hopup座個洞都係未必對得正個匣同匣果兩隻牙仔。,

我都試過用KSC •3彈,打打吓jam咗,除個夾落黎唔知邊度甩咗個黑色迷你膠圈出黎,再上第二隻夾都係jam,換番excel•25就乜事都冇,連甩圈果隻夾都用得番。
爆 爆 爆

引用:
原帖由 Gallop 於 21-1-2012 05:25 發表
我都試過用KSC •3彈,打打吓jam咗,除個夾落黎唔知邊度甩咗個黑色迷你膠圈出黎,再上第二隻夾都係jam,換番excel•25就乜事都冇,連甩圈果隻夾都用得番。
個迷你膠圈係入彈器的嗎

引用:
原帖由 Gallop 於 21-1-2012 05:25 發表
Excel彈比較細, 得5.88mm

我都係用excel未jam過。
菜鳥一號

45 123
發新話題