17 12
發新話題

爆 receiver

爆 receiver

岩岩有d興致,走去幫條骨扭番正
用大比夾住,整支棍仔扭
扭極都扭唔到就去搵方法喇
之後搵個m4手抽同支棍仔一齊左右夾攻扭
哩個時候就出事了
成個upper receiver 兩隻耳仔爆開 支筒飛出 下身跌落地
好彩望落只係衰個receiver,不過我都唔敢自已再整  
唔知邊到砌個upper set 平靚正呢?
(換ecu計劃需要推遲了 )

邊款骨, 你冇鬆開D螺絲之類先扭??

原裝上身的確比較弱,爆開的情況偶爾出現。

係呀 ~ 借錯力一野重手就收得皮 ~
引用:
原帖由 CPK 於 30-1-2012 11:56 發表
原裝上身的確比較弱,爆開的情況偶爾出現。

引用:
原帖由 frank9394 於 30-1-2012 12:03 發表
係呀 ~ 借錯力一野重手就收得皮 ~
我相信就係咁
好耐之前既n記高仿骨,因為經驗少,扭到緊都唔知岩位繼續扭就出事(事實上又真係對唔準 )

就算真槍上身都好易扭爆!

所以要玩(整M4-PTW同AR15-GBBR)最好及致小要有呢套"架餐"

引用:
原帖由 rho837 於 30-1-2012 14:48 發表
就算真槍上身都好易扭爆!

所以要玩(整M4-PTW同AR15-GBBR)最好及致小要有呢套"架餐"

唉,香港買到而且價錢相宜就好
如果係外地買入需唔需要咩lone路?

引用:
原帖由 小安哥 於 30-1-2012 15:11 發表

唉,香港買到而且價錢相宜就好
如果係外地買入需唔需要咩lone路?
唔知 La Rue 果套Tool 岩唔岩用呢 ?

#8 如果你好認真玩M16; AR15; M4; AR10(將來); SR25(將來).....同類形PTW或GBBR就真係值得買Brawnells出啲 "嫁餐" 及重要買隻(大陸)vice, 其他啲工具可以本地買! 你係得呢到問就自自然然有人會幫你買呀啦!

引用:
原帖由 rho837 於 30-1-2012 17:35 發表
#8 如果你好認真玩M16; AR15; M4; AR10(將來); SR25(將來).....同類形PTW或GBBR就真係值得買Brawnells出啲 "嫁餐" 及重要買隻(大陸)vice, 其他啲工具可以本地買! 你係得呢到問就自自然然有人會幫你買呀啦 ...
有咩唔識問哩到既師兄真係好可靠
http://www.brownells.com/.aspx/pid=41214/Product/AR-15-M16-CRITICAL-TOOLS-KIT
請問上高套正野香港有無
仲有一個問題…一路都想知就係大家係邊d網訂kac骨同位放元朗某個神奇垃圾筒係邊樹?
唔該各位

要訂! 但有好多人有.......

引用:
原帖由 rho837 於 30-1-2012 17:56 發表
要訂! 但有好多人有.......
其實到時先算喇…唔該師兄
另外我想問下大家平時點樣保養好d鋼件?

話說小弟爆完野唔憤氣,就去睇番以前d post,見到有人討論upper receiver 上身工差問題
先諗起小弟第一次上哩支骨個時真係無敵大工程,搵埋工人一齊扭
拆濕米筒落黎個時仲出動埋工具格硬黎整到花曬先得(買成槍)
我就諗,本身支骨唔理真數玩具數,都應該要入到呀…(自已整爆賴地硬 )

今日行下下執到碌庶

請問有無師兄知哩舊咩黎??(係barrel入面搵出黎)
但係支槍宜家合唔埋,後pin唔岩位

引用:
原帖由 小安哥 於 31-1-2012 20:31 發表
今日行下下執到碌庶
請問有無師兄知哩舊咩黎??(係barrel入面搵出黎)
但係支槍宜家合唔埋,後pin唔岩位
如果係彈弓,可以係前或後RETENTION PIN.
不過係BARREL 裡面真係諗唔到喎...
或者BOLT RELEASE 彈弓..

17 12
發新話題