27 12
發新話題

請教各師兄PTW氣筒問題?

請教各師兄PTW氣筒問題?

各位師兄!

小弟本身有支新買SMAX打原裝藍筒和朋友玩玩,今天我朋友用前幾日兩手收回來的CTW試打我條藍筒,用測速驗到有1.4J左右,但用番我支SMAX打藍筒就只有1.07J左右。

請問各師兄我那支SMAX是否有問題?還是SMAX打其他筒都會減弱焦耳?

筒尾頂片係唔係唔夠 ? 鬆鬆地 ?  

PTW筒可以就咁入CTW到用???

引用:
原帖由 frank9394 於 2-2-2012 23:19 發表
筒尾頂片係唔係唔夠 ? 鬆鬆地 ?  
x2 PTW尾通塞唔夠介子
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

CTW 新版筒和ptw的差一個spacer 的距離
Systema all the way. Porsche all the way....

各C兄 我都有個問題WOR 我支黑筒原本用110彈弓有成1.4XJ 但唔知點解打左排以家得返1.2-1.3J
THANKS!

引用:
原帖由 simson34 於 15-2-2012 01:45 發表
各C兄 我都有個問題WOR 我支黑筒原本用110彈弓有成1.4XJ 但唔知點解打左排以家得返1.2-1.3J
THANKS!
天梯齒有無事???打得多淋左???有無改過尾通d spacer同位置???

我都睇過其實之筒好正常同之前沒咩分別!
天梯齒無事! 彈弓我試過兩條...都一樣...我都試過用藍筒打都有1.4X
尾通位沒改到....我連油同O RING都換左......
所以真係諗唔明.......
THANKS!

引用:
原帖由 simson34 於 15-2-2012 02:22 發表
天梯齒無事! 彈弓我試過兩條...都一樣...我都試過用藍筒打都有1.4X
THANKS!
你換完彈弓加左D新油落條彈弓到???

引用:
原帖由 優之涼粉 於 15-2-2012 11:34 發表

你換完彈弓加左D新油落條彈弓到???
彈弓就沒加油....

順便問問...supermax版打金藍黑筒...個坑位唔岩...
新版筒有無呢個問題?唔該∼

super Max : 2008年出, Max作藍本, 分別 : i)齒比較大, 所以拉得郁銀管, 但係ROF會下降 [12.4v 26A : Max:22; S.Max:19] ii)天梯齒[spur gear][唔係直接拉天梯個一行齒,係同齒輪既另一行齒]較大, 所以如果用其他筒 (藍,紅...)要將條坑鑼(mill)大, 鎗街鋪頭$100,放低2日服務.唔鑼都得, 齒既鋼同筒身既鋼會互刮, 直至筒身刮到條坑出黎.

引用:
原帖由 simson34 於 15-2-2012 02:22 發表
THANKS!
Check 下 尾頂波子…. 係唔係 lup 左入去?
再check 推彈咀有冇鬆?? 推彈咀係唔係好多油屎??

引用:
原帖由 nok7689 於 25-2-2012 22:30 發表
順便問問...supermax版打金藍黑筒...個坑位唔岩...
新版筒有無呢個問題?唔該∼

super Max : 2008年出, Max作藍本, 分別 : i)齒比較大, 所以拉得郁銀管, 但係ROF會下降 [12.4v 26A : Max:22; S.Max:19] ii)天梯齒 ...
最新出既筒已經冇問題..可以直上SMAX.

引用:
原帖由 jpg 於 26-2-2012 06:15 發表

最新出既筒已經冇問題..可以直上SMAX.
多口問句如果分別新舊版@@下面個條打明for M4/MAX...即係舊版?
另外多口問多少少...如果想執多個上身...內管同hopup有無原裝買?管知道可以用鴨仔或PDI...但係hopup...可以用咩?thanks∼
http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_AEG_Cylinders_Pistons_Systema_M130_Cylinder_Unit_for_M4_PTW_Max.htm

引用:
原帖由 nok7689 於 26-2-2012 08:44 發表

多口問句如果分別新舊版@@下面個條打明for M4/MAX...即係舊版?
另外多口問多少少...如果想執多個上身...內管同hopup有無原裝買?管知道可以用鴨仔或PDI...但係hopup...可以用咩?thanks∼
http://www.redwolf ...
hopup 吾用原裝 你可以試下用FCX 個set 我自己用緊佢個條10.5"內
管連hopup set 都吾錯
但有小小問題如果你用原裝外管 個hopup座 可能入吾到要磨一磨 D字頭牌子同佢自家外管就好fit 下

27 12
發新話題