27 12
發新話題

彈道問題

彈道問題

請問師們CQB,M4,M16(內管)邊支彈道會好小小?
仲有PDI6.04係唔係比PDI6.01(同長度)彈道會好小小?

引用:
原帖由 magic_co2 於 7-2-2012 13:25 發表
請問師們CQB,M4,M16(內管)邊支彈道會好小小?
仲有PDI6.04係唔係比PDI6.01(同長度)彈道會好小小?
我用過PDI6.01,各長度喺初速都比6.04高,可以話大力啲。但喺到尾段嘅偏差比較大,集彈grouping有些不可料情況。6.04就用番原裝,集彈性高

我長中短管都有,表現上CQB同M4差唔多。M16始終長啲,打全量缸,一定大力同遠啲

引用:
原帖由 fwkwong 於 7-2-2012 14:03 發表

我用過PDI6.01,各長度喺初速都比6.04高,可以話大力啲。但喺到尾段嘅偏差比較大,集彈grouping有些不可料情況。6.04就用番原裝,集彈性高

我長中短管都有,表現上CQB同M4差唔多。M1 ...
但請問師CQB,M4,M16(內管)邊支習彈性會好小小?

引用:
原帖由 magic_co2 於 7-2-2012 14:20 發表

但請問師CQB,M4,M16(內管)邊支習彈性會好小小?
集彈性受同內管直徑影響,唔喺長度。我個人覺得6.04管好啲

引用:
原帖由 fwkwong 於 7-2-2012 17:39 發表

集彈性受同內管直徑影響,唔喺長度。我個人覺得6.04管好啲
同意呢位師兄既講法..
管長會提升初速, 但對集彈性影晌唔大..
日本ARMS 做個個測試, 雖然唔係用PTW 做測試..
不過可以參考...
測試中6.08 同 6.10既內管比起坊間6.04,6.03 既精密管集彈性要高..
如冇記錯, 測試距離係SET 左係15M.

不過要提一提,測試距離既不同可能會改變呢個測試既結果..

引用:
原帖由 jpg 於 7-2-2012 18:36 發表

同意呢位師兄既講法..
管長會提升初速, 但對集彈性影晌唔大..
日本ARMS 做個個測試, 雖然唔係用PTW 做測試..
不過可以參考...
測試中6.08 同 6.10既內管比起坊間6.04,6.03 既精密管集彈性要高..
如冇記錯,  ...
其實我宜家係用M4(鴨仔6.03內管),但想搞多個CQB/M16上身玩下,所以想問下師兄們意見,我主要係想有高命中!

乜都係假, 原裝管平靚正 ~ 10.5" good ~
引用:
原帖由 magic_co2 於 7-2-2012 18:59 發表

其實我宜家係用M4(鴨仔6.03內管),但想搞多個CQB/M16上身玩下,所以想問下師兄們意見,我主要係想有高命中!

得原裝得咋, 外廠全部 雷聲大雨點少...到頭來又係用返老原 晒向左走向右走氣
PTW 並非神兵利器,只係貪佢可以長㩒單發
最唔鍾意聽到「買得起成皮野支槍,買唔起幾千蚊真品」
呢個係咩道理.....

引用:
原帖由 magic_co2 於 7-2-2012 18:59 發表

搵到原廠,可以用原廠, 最重要係SET 好個HOPUP..

昨日行咗槍街先知道原來PDI601同604已經冇貨,原廠右唔知邊到買到,現想請問下鴨仔603平價如何(因為我PTW剛返泥,現時未落過場,所以有鴨仔管都未知彈道如何

同時想請問下,原廠管有冇得賣,右係邊到買可以買到呢?

老原管基本上不見街, 同人收...冇人肯出售....放棄吧
鴨管不過不失, 現時唯一選擇
pdi已不會再出ptw 6.04了...(冇水食...市場細...罷做)
PTW 並非神兵利器,只係貪佢可以長㩒單發
最唔鍾意聽到「買得起成皮野支槍,買唔起幾千蚊真品」
呢個係咩道理.....

引用:
原帖由 terrylui 於 8-2-2012 09:39 發表
老原管基本上不見街, 同人收...冇人肯出售....放棄吧
鴨管不過不失, 現時唯一選擇
pdi已不會再出ptw 6.04了...(冇水食...市場細...罷做)
得一個選擇(鴨管)

引用:
原帖由 magic_co2 於 8-2-2012 10:44 發表

得一個選擇(鴨管)
鴨管包層鉻,望上去麻地。心會諗,造得好用料好點解要處理多一層
可能我太疑慮

𣎴過,聽講有人短期內會出銅管,我等下

.... 鴨仔..... 我勸你... 唔好試...
X槍有外內管一套買. 你去問下啦. 唔平...

引用:
原帖由 kidult 於 8-2-2012 12:16 發表
.... 鴨仔..... 我勸你... 唔好試...
X槍有外內管一套買. 你去問下啦. 唔平...
原廠管??

27 12
發新話題