發新話題

[認真] 真係百感交雜

引用:
原帖由 geoprotex 於 19-2-2012 00:13 發表
佢應該對你幾有好感,只係因為班fd講嘅野令佢有d猶豫,
你咪同佢keep住做好朋友,用行動證明佢班fd睇錯囉,
正所謂日久見人心,你係好嘅佢有眼睇嘅,
如果你而家掉頭走咪即係俾佢班fd睇死你玩玩 ...
我都有一刻諗過佢同d fd試緊我,
但係果d'作為朋友',真係令我心淡
我sure係佢d fd搞事,
我呢兩日都唔會理佢住,我星期一番band房搵我個高人諗諗計,
我係中意佢...但係又有諗過唔食回頭草...

咁你咪俾多d 安全感人地囉.

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 00:23 發表

我都有一刻諗過佢同d fd試緊我,
但係果d'作為朋友',真係令我心淡
我sure係佢d fd搞事,
我呢兩日都唔會理佢住,我星期一番band房搵我個高人諗諗計,
我係中意佢...但係又有諗過唔食回頭草...
試左唔work一回事,試都唔試就放棄會係一個遺憾,無謂為面子令自己後悔丫。

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 00:18 發表

佢同我講過我地咁開始會唔會好兒戲,
我同佢講果時如果大家都係真心,一d都唔兒戲,
佢中意我,又要搵第二個主動、有安全感既...
真係令我好亂...
我有時覺得佢好多大話,佢話冇男仔fd
但又話有d好恐怖既追求者... ...
感情同了解係要用時間培養,
對方既忐忑唔係您講幾句就可以釋懷,
係要兩個人一齊經歷多d先會體會到對方既心意,
所以唔好諗人地想點,而係您可以為對方做到幾多,
您係要打動人,唔係要說服人,唔係用您諗既方法黎衡量人地心意
再講"恐怖既追求者"可以係女仔,
"追求者"都唔=朋友

引用:
原帖由 geoprotex 於 19-2-2012 00:37 發表

試左唔work一回事,試都唔試就放棄會係一個遺憾,無謂為面子令自己後悔丫。
都係...
我都係諗緊點開口

太過順利就冇回甘
要經得起風浪先叫真愛
e+人地比左冷靜期你, 睇你識唔識做啦

E家我好清楚自己想去重新追佢一次,
但係想知一知點樣去比安全感一個女仔,而且我係細佢一年,佢中六我中五,
下年佢大學,我先中六
我自問已夠主動,其實我都收起左好多主動,
因為怕嚇親佢

到過左兩個鐘我就回佢sms,話唔回佢sms係因為琴晚換左sim卡,
同fd出左去打機吹水,天光先番...訓到下午,換番張卡先見到佢話'作為朋友'擔心我,
如果話我唔開心或者唔知點回,佢更加覺得我冇安全感,幾唔起挫折

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 13:07 發表
E家我好清楚自己想去重新追佢一次,
但係想知一知點樣去比安全感一個女仔,而且我係細佢一年,佢中六我中五,
下年佢大學,我先中六
我自問已夠主動,其實我都收起左好多主動,
因為怕嚇親佢

到過左兩個鐘我就回佢sm ...
做人世呢樣野。。好少一拍即合既。。
係咪熱戀期作怪。。??覺得佢可以同你終老??
佢有冇咩缺點??

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 13:26 發表

做人世呢樣野。。好少一拍即合既。。
係咪熱戀期作怪。。??覺得佢可以同你終老??
佢有冇咩缺點??
姐係咁講,我係想長拍,唔係呃蝦條
佢既缺點,都係優點,太善良...
又或者講大話技術高超,之前我一d都feel唔到佢講緊大話

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 00:18 發表

佢同我講過我地咁開始會唔會好兒戲,
我同佢講果時如果大家都係真心,一d都唔兒戲,
佢中意我,又要搵第二個主動、有安全感既...
真係令我好亂...
我有時覺得佢好多大話,佢話冇男仔fd
但又話有d好恐怖既追求者... ...
不如自已買d訂情信物。。或者叫禮物
再約佢出街。。緊著送佢番屋企留下。。去公園坐。。傾下計
之後表白。。受既。。食佢first kiss..一齊囉。。
唔受既。。88
覺得點??

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 14:18 發表

不如自已買d訂情信物。。或者叫禮物
再約佢出街。。緊著送佢番屋企留下。。去公園坐。。傾下計
之後表白。。受既。。食佢first kiss..一齊囉。。
唔受既。。88
覺得點??
好激,
一係成功,一係失敗
我諗hold一hold先咁做會好d

唔好成日whatapp..sms 啦。。有咩事直接講 唔係重好咩,,??
唔好怕大家係電話無野講。。想講咩就講咩。。成日hold著whatapp左諗右諗右諗。。好易失去機會。。

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 14:33 發表
唔好成日whatapp..sms 啦。。有咩事直接講 唔係重好咩,,??
唔好怕大家係電話無野講。。想講咩就講咩。。成日hold著whatapp左諗右諗右諗。。好易失去機會。。
佢唔聽電話ga...
出來傾佢又怕怕羞羞...
唉,都唔知回唔回佢好,定係定佢頂唔順回,我覺得佢地係到試緊我

引用:
原帖由 Anonymous 於 19-2-2012 14:37 發表

佢唔聽電話ga...
出來傾佢又怕怕羞羞...
唉,都唔知回唔回佢好,定係定佢頂唔順回,我覺得佢地係到試緊我
回啦。。
你唔回,咪話你唔理佢。。玩玩下咁。。

引用:
原帖由 samsamyu 於 19-2-2012 14:48 發表

回啦。。
你唔回,咪話你唔理佢。。玩玩下咁。。
e家真係好煩,我個高人叫我死都唔好回佢住,等聽日佢教我回,
但係我唔知佢會點回,
追女仔果個係我唔係佢,
我諗緊信邊個好,
如果佢係試我係唔係玩玩下既...回左就得左,
如果佢係黎真既,回左就番唔到轉頭

發新話題