發新話題

VFC GBB MP5SD3開箱!!(第5頁又有片睇)

引用:
原帖由 rho837 於 2-6-2012 01:07 發表
換個futurenergy Hop Up Kit 試試嗎?
以我嚟講,用嚟改5.1膠唔覺得特別好用……

因為都係整槍介詔! 我用左就今射都OK值! 你議見可否講來聽.

引用:
原帖由 rho837 於 2-6-2012 16:18 發表
因為都係整槍介詔! 我用左就今射都OK值! 你議見可否講來聽.
我買嗰隻係用AEG管嗰隻用c cap鎖管,裝上去條管會郁所以我唔鐘意,而且又貴過5KU,反正都要改我點解仲要買佢?

F22 ching支sd花左
有無諗過放左去

引用:
原帖由 gf0167 於 26-6-2012 23:42 發表
F22 ching支sd花左
有無諗過放左去
支槍花咗就尤如男人的傷痕一樣,係唔需要介意嘅!

引用:
原帖由 F22 於 27-6-2012 03:56 發表

支槍花咗就尤如男人的傷痕一樣,係唔需要介意嘅!
洗唔洗咁浪漫

引用:
原帖由 gf0167 於 27-6-2012 09:43 發表

洗唔洗咁浪漫
攞得落場就預咗花,唔通花咗少少就要賣咩?

係名x 店咁岩撞到有師兄買! 個聲真係爽到…冇野講 d aeg 收晒工

引用:
原帖由 gf0167 於 2012-6-27 09:43 發表

洗唔洗咁浪漫
花左就賣. 師兄你都幾完美主義下...

UNDER DEVELOPING

VFC近呢水改良咗上彈斜路,有如米奇X鼠做型...........

上彈暢順值得一讚!

我支a2都係咁 但都有時粒彈會食左係個凹位到

因為個彈夾係雙行出彈, 飛機推彈位置尺寸要求比較高, 而且飛機響支鎗入面既配合要好準.

V 牌 MP5 飛機響支鎗入面既空隙太大, 可以左右擺動既幅度太多. 如果彈夾出彈時響左邊, 飛機推埋去果時會有個作用力向右, 因為太大空隙飛機就會 sin 去右邊. 對粒彈就唔係直推而係有個向左既力, 咁粒彈比個夾頂死左, 出唔對來而卡彈. 如果粒彈響個夾度響右邊, 情況係一樣既, 不過飛機對粒彈既力由右邊去左邊. 結果又係 jam 彈. 所以 V 牌點樣改個斜路都係一樣, 個問題跟本唔響果度.

MP5 個身係摺出來既, 精度唔會好, 卡彈係死症來. 但係 g36 系列係塑膠啤出來, 精度相對比較好, 但偶然都會 jam 彈.

馬仔同 KXC 就無呢個問題, 因為兩個牌子都係單行出彈, 支鎗既精度要求比較低而且可以避過個問題.

多謝師兄講比大家聽!我都發現如果係單column彈夾道會順好多!唉!唔知邊個師兄會自行生產?

其實低至中係雙column到頂位就收成單column!呢個設計會唔會好啲啲呢?

引用:
原帖由 rho837 於 14-7-2012 23:15 發表
多謝師兄講比大家聽!我都發現如果係單column彈夾道會順好多!唉!唔知邊個師兄會自行生產?

其實低至中係雙column到頂位就收成單column!呢個設計會唔會好啲啲呢?
其實最緊要係頂部出彈係單行就得. 馬仔同埋 KXC 手鎗夾都係咁...

仲有新一水槍身比以前fit,入bolt嗰陣有少少緊!
彈匣井亦比之前緊,入彈匣冇舊款搖得咁厲害.........

發新話題