46 1234
發新話題

VFC GBB MP5SD3開箱!!(第5頁又有片睇)

VFC GBB MP5SD3開箱!!(第5頁又有片睇)

好多人話VFC啲野出得慢,但一快起上嚟就賣seafood都唔掂...........
先嚟開箱,內部夜啲先講........

一貫外盒設計

等你好耐啦.........

護手唔似馬記咁郁嚟郁去.........

真係打SD..........

內槍管到頂.....

比支A3輕咗

本帖最近評分記錄
  • 阿堅 威望 +10 相片分享 28-2-2012 20:37
  • 阿堅 金錢 +10 相片分享 28-2-2012 20:37

內部透視及小改裝

今次扳機組鐵片有改進,啲邊冇咁利,只要沙紙拖幾吓就可以

hop up座改咗少少,有條上彈斜路,有老鼠屎

舊款A3 hop up

點解只要$29xx就可以有伸縮托咁好死?因為條滅聲只係一條鋁通,連外管都只係鋁做.........
不過好處係輕.........支A3我打完game後真係有少少手軟.......

仲要變態到有埋假膛線........

隻前準星係鋼,算你啦(A3係啞鉛)

hop up座我已經改定咗份5.1 ,支槍到手cut管即裝,內管長330mm

我換條pdi 6.01黑管,前面睇唔到穿崩......

只係....... 原裝飛標setting 0.2珠能爽穿罐底任何地方.........

不過,市面已經有減力飛標賣,換咗立即變返善良力.......

嚟張合照

一氣解答各位大俠問題:
蛇兄:因為滅聲只係一條鋁通,連外管都係鋁做所以平啲

061084:十四樓訂槍張紙收起咗

RX7:一樣响頂.........(4號你會見到佢啦)

jackieyue:未見現貨

wonglk:我由JAC嗰陣到馬記再到VFC,買襯MP5都係A3同SD各一,嗰兩條槍帶跟咗我好多年
            不過我硬係唔鐘意K仔

引用:
原帖由 tango1997 於 29-2-2012 03:33 發表
A3柄同A5柄能互換操作嗎
手抦,尾托,bolt都可以互換..........

引用:
原帖由 f22a 於 2-3-2012 00:53 發表
今日上14樓訂貨
已經加左價
而加要賣HKD#!))..................
早買早享受,遲買比多舊..............

引用:
原帖由 kwankwan60 於 29-2-2012 08:47 發表
F22 兄:

我見你裝完5.1Hop up後,個Hop up 座係黑色既,請教如何改位呢?
因為係WA M4用.........
http://www.civiliangunner.com/cg ... id=72941&page=1
仲要作少少改裝先用到MP5........就叫Ver.MP5啦.......

引用:
原帖由 wikypang 於 29-2-2012 10:14 發表
正 !!!!!!!!
希望遲 d 個新款 hop-up 有得散賣~
我賣比你~~

引用:
原帖由 XLxY 於 29-2-2012 23:11 發表
小弟係D 外國post 到睇到, 有人用RA出比prime身嘅bolt用係VFC到,
不過係條bolt, 飛機入氣位對下有"汁"過,磨入左, 唔知係唔係就番VFC 飛機個位呢???
http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=125128
如果係MK18又唔怕改呀,唔似416反正都係用返普通bolt...........
只係冇人比我做白老鼠..........

引用:
原帖由 winsonwan 於 1-3-2012 21:49 發表
係咪即係無減聲?
GBB八成聲都係响份bolt發出,槍咀反而好細聲.........

引用:
原帖由 wikypang 於 2-3-2012 10:40 發表

認真問, 你賣幾錢先, 小弟真係想買架~
PM你.......

引用:
原帖由 chy1108 於 2-3-2012 18:12 發表
借此一問,師兄們,能否係香港搵到俾sd用既電筒mount嗎?
有,早排响明搶見到G&G水喉碼夾魚骨款

引用:
原帖由 hawk2914 於 5-3-2012 14:18 發表
想請教各師兄怎樣除下外管及handguard呢?many thanks
易過A3...........

先撑開塊handguard膠........

向前拖........

脫光後先唔好扭滅聲住.....

鬆開兩邊基米..........

另一邊

跟住就向右方(即上緊方向)扭滅聲.........

正常唔會好緊,只要一轉得郁就可以滅聲連外管一齊出........

外管都仲係會撞到bolt頭.......總之邊忽見銀色就磨低2mm啦........

鬆外管基米拆hop up座

搞掂.........

------------------------------------------------------------
今次支SD有樣野幾討厭吓,就係上膛捍支蕊好易跌出嚟,我把鬼火換做彈弓邊,一嚟像真二嚟穩陣...........

4mmx12mm彈弓邊,兩蚊一支.........

望落去像樣好多...........

各位有打算換鋼上膛蕊師兄先忍一忍手,因為SD同A3個窿位係唔同,市面嗰啲係A3用所以唔啱SD用........

引用:
原帖由 augustus 於 9-3-2012 01:27 發表

Real A5 lower fit without any modification
So I guess sef should be the same
guess 呢.....................
換真品A3緊要執少少野喎.............

我呢隻係0-1-30

看圖識字啦...........

引用:
原帖由 augustus 於 9-3-2012 11:36 發表

Sorry i dont have any 0-1-30 lower in hand.....
but after removed the extra parts which was designed for A5 type selector, yes it can work on SEF lower
Hope this will help
師兄唔使sorry喎,大家都係愛MP5之人一齊研究分享吓心得.........
除咗價錢0-1-30同S-E-F係一樣........

引用:
原帖由 MG-42 於 9-3-2012 22:37 發表
謝謝兩位詳細資料
我都係覺得S-E-F太貴.......

46 1234
發新話題