發新話題

VFC GBB MP5SD3開箱!!(第5頁又有片睇)

呢期好唔得閒................

嚟緊仲有兩支..........

------------------------------------------------
幫VFC打工系列之次回預告G36K編........... (支槍唔係我既)

整咗乜?

換咗鋼bolt carrier之後,後座力拍得住井記.............

引用:
原帖由 jerry67 於 23-3-2012 12:38 發表
F22 兄...我都想要呀...
要咩?

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 24-3-2012 12:52 發表

細佬成功將支G36C 降火……
更需要係…

你既G36改5.1膠教學……佢個HOP UP 座…得豆零咁細…0.03MM咁溥……
點整粒5.1膠落去呀…
等我整理一吓拍埋片就可以出post啦..........

槍主乃騎士粉絲...........

邊只0.03MM咁簿呢?

又有新野分享~~
SD內置tracer試驗成功~~ 不過拍片出嚟睇唔清所以唔擺啦,看圖識字啦........

首先要改用A3 229mm內管,然後求其揾條AEG 原力彈弓套上內管cut齊佢.........

然後tracer去底座

組合示範

裝好hop up組就扭開SD滅聲頭入tracer,用像根好用膠紙又好總之唔好比條tracer郁啦........

換言之條tracer就係用彈弓撑住, 1.易整 2.穩陣 3.換電一扭就彈出嚟,夠方便~~

原裝一樣~~

試吓得唔得先.............

OK,識閃...........搞掂~~

已經試射成功,真係好鬼過穩,只係拍片乜都影唔到.............
內管由原裝330mm減到同A3一樣又唔係個個接受到..........做唔做自己決定啦............
我只係發神經玩吓咋

引用:
原帖由 B20_hk 於 4-4-2012 12:04 發表
有冇師兄知mp5 magazine 條pin邊道有得配?唔該
我打條pin時飛走咗
求其揾條2mm鐵支仔頂擋啦

引用:
原帖由 runner 於 4-4-2012 12:23 發表
F22兄: 你咪種咗左右每邊2粒6角鑼絲落bolt坑2旁嘅,請問你6角鑼絲喺邊庶有得賣? THANKS
旺角廣東道現袋螺絲,買M3圓杯

引用:
原帖由 rho837 於 2-6-2012 01:07 發表
換個futurenergy Hop Up Kit 試試嗎?
以我嚟講,用嚟改5.1膠唔覺得特別好用……

引用:
原帖由 rho837 於 2-6-2012 16:18 發表
因為都係整槍介詔! 我用左就今射都OK值! 你議見可否講來聽.
我買嗰隻係用AEG管嗰隻用c cap鎖管,裝上去條管會郁所以我唔鐘意,而且又貴過5KU,反正都要改我點解仲要買佢?

引用:
原帖由 gf0167 於 26-6-2012 23:42 發表
F22 ching支sd花左
有無諗過放左去
支槍花咗就尤如男人的傷痕一樣,係唔需要介意嘅!

引用:
原帖由 gf0167 於 27-6-2012 09:43 發表

洗唔洗咁浪漫
攞得落場就預咗花,唔通花咗少少就要賣咩?

VFC近呢水改良咗上彈斜路,有如米奇X鼠做型...........

上彈暢順值得一讚!

仲有新一水槍身比以前fit,入bolt嗰陣有少少緊!
彈匣井亦比之前緊,入彈匣冇舊款搖得咁厲害.........

引用:
原帖由 kei_2000s 於 15-7-2012 12:04 發表

師兄可以幫手 check 下, 放好個 bolt 之後, 未去到最入, 即係飛機開始推彈位置既左右擺幅有幾多. 響鎗尾入 bolt 果下唔計數.

因為個身係摺出黎, 鎗身中段同前後路軌闊度可以有1.5mm 既差距. 如果佢做到呢個數 ...
支新版槍已經交咗比槍主,所以度唔到啦............
我只可以講成支係比以前左右擺幅少咗,幾多我就比唔到數你啦............

引用:
原帖由 rainey 於 22-1-2013 01:43 發表
想問MP5A5大約咩威力?
同點執順支槍?解決先天問題?
大約1.5J~1.7J
點執順笫五頁講晒,不過近呢幾水都唔使點大執............

引用:
原帖由 Dave 於 22-1-2013 12:53 發表

小弟見vfc 一出 mp5 已經呼天搶地嚇到唔敢入,反而入左g36 ..

借問呢期 mp5 已經改善左了?
起碼唔會三匣一飛機先啦............

發新話題