發新話題

[VFC] VFC MP5SD問題!!!!!!!!!

VFC MP5SD問題!!!!!!!!!

如題, 請問各位師兄新出既VFC MP5SD GBB買唔買得過,
由於之前MP5做得不太好, 而今次VFC出品的新SD,
令小弟大感興趣, 故此想師兄們解答一下,
會否有甚麼大問題?

難道我編開箱文滿足唔到你嗎?

可能個位師兄睇都冇睇過你的開箱文!

但自問 mp5 a3 都唔差喎 ! 任何 gbb 一定要做手腳 ! 至少 我全原裝 , 同 f22 師兄 diy 執位 ! 我玩左差不多半年  , 頭三個月打134a ,而家打 topgas , 都未有任何異樣 , parts 我已經每個月買少少 , 真係防佢頭暈身慶 !

回覆 2# 的帖子

不是,師兄,只是還會有零件經常壞的問題嗎?

引用:
原帖由 chy1108 於 2-3-2012 16:43 發表
不是,師兄,只是還會有零件經常壞的問題嗎?
我嗰支第二水買咗到依家,
除咗換咗14/f透明飛機
乜都無換過, 一樣無病無病
請問有咩零件會爛呢????

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 2-3-2012 17:51 發表

我嗰支第二水買咗到依家,
除咗換咗14/f透明飛機
乜都無換過, 一樣無病無病
請問有咩零件會爛呢????
根據 f22 師兄話 ! 原裝 hopup 係最唔耐用 !

致予零件問題; 為有洗啲錢換! 好不好就好個人啦!

換:-

透明飛機
鋁合金及鋼管BOLT
珍品膠身或玩具SEF身
來掔還有鋼trigger housing pack全套

致予Hop-Up同管就要聽下F22見解!

引用:
原帖由 samsamsam 於 2-3-2012 18:16 發表

根據 f22 師兄話 ! 原裝 hopup 係最唔耐用 !
唔知點解, 我嗰set 又無事喎

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 3-3-2012 00:45 發表

唔知點解, 我嗰set 又無事喎
我支第一水A3件hop up膠玩咗兩場game大約五六十匣左右玩完........
另撞爆咗槍機頭(14F免費換比我)......
同期槍亦有人撞爆hop up座,所以換返槍機頭嗰陣順手改用WA M4hop up座加5.1膠,再磨短外管尾,打到現在超過萬幾發未壞過...
主要問題都係彈匣漏氣,但近呢幾水又冇咩點漏.........
而支SD聽日落場做實戰試驗.............

22兄,會否考慮出個post 教兄弟們改MP5 用WA M4 hop up座呢

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 4-3-2012 16:26 發表
22兄,會否考慮出個post 教兄弟們改MP5 用WA M4 hop up座呢
支持師兄既提議

回覆 12# 的帖子

F22 CHing is definitely the King of Hop-up

發新話題