發新話題

ABOUTM4噴沙色幾大問題

其實齋噴一隻色係會好單調...

最好兩隻色或以上

如果一心諗住有迷彩效果,我諗你可以慳返

如果只求造型的話,君士43+44幫到你,先噴成支44,再噴43做紋,記住噴完一層乾晒先好再噴第2層,否則會「流眼淚」

最好完成後,用君士消光油成支噴佢幾層,無咁易打幾場就甩晒色...

下圖由底數上第2支就係用咁ge方法噴出尼
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 MING 於 7/12/07 23:25 發表
噴完 係咪要再噴d野嫁
depend on your basecoat... if you did it well you can skip it... (but most ppl will tell you still spary the MATT on top of your airsoft...)
Guns... lots of Guns...

個個都貼, 我又貼下先

引用:
原帖由 華田 於 13-7-2007 14:28 發表
個個都貼, 我又貼下先
我既噴色過程
Never Forget

引用:
原帖由 Pan 於 13-7-2007 14:31 發表

我既噴色過程
我就咁成枝噴

引用:
原帖由 華田 於 13-7-2007 14:40 發表

我就咁成枝噴
考慮到日後有改建既可能性~所以一定要分開噴

郡氏係咪姐係mr.hobby?

噴油係唔係得一隻?無分油性水性
有既話要邊隻?

引用:
原帖由 豬肥 於 13-7-2007 14:58 發表
郡氏係咪姐係mr.hobby?
mr. colour

引用:
原帖由 Pan 於 13-7-2007 15:02 發表

mr. colour
無分油性水性?

仲有記住個 selector制 [safe, semi, auto]  
唔郁個制就會有個黑印係度

引用:
原帖由 登艇友 於 13-7-2007 16:08 發表
仲有記住個 selector制   
唔郁個制就會有個黑印係度
第一隻色指去 semi
第二隻色指去 aunto

而且仲個 lock bolt 果個

引用:
原帖由 Pan 於 13-7-2007 14:43 發表

考慮到日後有改建既可能性~所以一定要分開噴
買多枝麻

其實我都想噴兩樣槍...
不過第一次噴有d怕死^^"

Watch ARMS magazine 8-2007 la

引用:
原帖由 dansm 於 7/13/07 21:26 發表
Watch ARMS magazine 8-2007 la
but that is only work on Plastic body... not metal at all...
Guns... lots of Guns...

發新話題