51 1234
發新話題

又係我既力水問題

又係我既力水問題

今日入手左支金筒....d力水好有問題想搵ching們幫幫手研究一下∼
我個支係supermax版搵人車10吋到內管
力水如下
銀筒換M110彈弓
0.25及0.3 都係1.3J+-
但係支金筒
0.25及0.3 去到 1.8-1.9J
力水係正常?會唔會係支銀筒啖氣太多所以影響到得1.3J左右?

我都係. 你試下M110 用向金~~ 會去番1.5 J 架~~ 有冇CHING 可以指點小弟.

有問題咩?M110彈弓打1.3-1.4好正常呀,金筒打M130彈弓打1.因為聽你講新買當你無換彈弓計),都好正常呀~~~

咁如果直接用藍筒呢?

我自己用藍筒1.4J,如果509管就得番1.32J

引用:
原帖由 kidult 於 7-3-2012 16:33 發表
我都係. 你試下M110 用向金~~ 會去番1.5 J 架~~ 有冇CHING 可以指點小弟.
金筒加M110真係去到1.5J?金藍兩支筒理論上唔係一樣咩@@ 有錯正更正∼真係唔識

引用:
原帖由 nok7689 於 7-3-2012 21:44 發表

金筒加M110真係去到1.5J?金藍兩支筒理論上唔係一樣咩@@ 有錯正更正∼真係唔識
正常藍筒或m110彈弓唔係應該有1.5j咩?

引用:
原帖由 優之涼粉 於 7-3-2012 21:55 發表

正常藍筒或m110彈弓唔係應該有1.5j咩?
岩岩樓上有ching話得1.4j...
但係我個支銀筒加M110得1.3J...所以想問會唔會係銀筒同藍筒差一個氣孔所以差左0.2J

金筒吾係全氣缸,藍筒係全氣缸

引用:
原帖由 喵喵仔 於 7-3-2012 22:16 發表
金筒吾係全氣缸,藍筒係全氣缸
只有紅筒同銀筒係全量缸
另外,有一部份MAX2 kit跟Kit既黑筒會係全量缸
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 7-3-2012 22:28 發表

只有紅筒同銀筒係全量缸
另外,有一部份MAX2 kit跟Kit既黑筒會係全量缸
所以結論係...部分黑筒...藍卅金都唔係全氣缸...
M110搭藍卅金筒理論上力度同出氣都應該係一樣?
另外想問問下面呢條應該係新版定舊版...唔知新舊版有咩分別∼thanks
http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Accessories_AEG_Cylinders_Pistons_Systema_M110_Cylinder_Unit_for_Systema_M4_M16_PTW.htm

引用:
原帖由 nok7689 於 7-3-2012 22:37 發表

1)係市場零售既黑,藍同金筒都唔係全量缸
2)係

引用:
原帖由 nok7689 於 7-3-2012 22:37 發表

另外想問問下面呢條應該係新版定舊版...唔知新舊版有咩分別∼thanks
http://www.redwolfairsoft.com ...
舊款筒既避開減速齒位既凹坑較小較淺,未能對應SUPERMAX

引用:
原帖由 spec.ops. 於 7-3-2012 22:42 發表

1)係市場零售既黑,藍同金筒都唔係全量缸
2)係
係ching解答緊既時候我update左少少野∼可以幫手望望個條係咪新版麻..唔該哂

引用:
原帖由 nok7689 於 7-3-2012 22:46 發表

係ching解答緊既時候我update左少少野∼可以幫手望望個條係咪新版麻..唔該哂
我在13樓既解答解決到你既疑慮嗎?
如果你枝槍係MAX, 就新舊版都冇問題
如果你枝槍係新版既話, 就一定要買新版, 或者攞舊版筒加工

51 1234
發新話題