發新話題

想買BOOTS

樓主去信和 睇0下!包有著數!!老莫0尼排入好多Boot!!
佢賣 Bates ICB,ICWB boot 軍品全新 $6xx!
Wellco  ICB Boot 軍品全新 都係$6xx!
Altama 沙boot (巴拿馬底) 軍品全新$5xx
好似係斷碼 !係美軍放送品0黎!!!

TANK 係乜 boot?
定是軍款 商品boot !

引用:
原帖由 Sum森 於 15-7-2007 19:39 發表
1.有冇師兄有好介紹呀!我的預算有$5xx$6xx
2.番工布鬼n長時間企同埋行,有邊種boot會好舒服的?
3.TANK出品的BOOT舒唔舒服?
4.仲有買左boot之後要唔要搵"師傅"車一車d線上boot!
...
Wellco,Bates,尼龍+皮 ICB Goretex Boot 約$600-全新
做型 跟 Belleville 一樣,
軍方spec.:-黑色Cordura,皮,Vibram sierra 底+Goretex 內層!
唔係達標,軍部都唔單俾 Wellco, Bates 啦!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 17-7-2007 11:08 發表

十分吸引.想問問可以在哪裡找到?
信和 老莫! 佢Mk3 ,ICB,ICW ,USMC, ACU 淺沙色 goretex boot ;都比廣華街平!!

magnxm 黑皮boot 比較 '洗' !!

Bates`$600-無gore, $800-有Gore!
著厚襪 係 hiking,行山0既著法!!
平時著都係fit D 好!!

Belleville 790 gore boot 都係$400-(2手,美军放出品)

引用:
原帖由 WAIKO01 於 21-7-2007 04:21 發表

想問問"Gore"是什麼? ,還有這是哪裡的價錢?
信和 老莫 個價!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 21-7-2007 04:18 發表

那我想問問大概可以穿多互陘妨eROCKY那一次之後所以想知道(那對ROCKY大約一年也沒有已經沒有了底部的"牙"了 )
對ROCKY 係 VIBRAM 底嗎?

引用:
原帖由 WAIKO01 於 21-7-2007 04:19 發表

想問問黑皮和啡皮有不同的嗎?
暫時只聽過 黑皮 有咁0既問題!!

沙色定黑色?
信和 軍版7.5w, 9w 巴拿馬底都係$5xx-

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-7-2007 14:28 發表

想問問7.5w和9w 是什麼?昨天去過一次老莫,發現很多也是高筒boot.
Size 0既 大細,寬窄,
W=wide, 即' 寬 '咁解!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-7-2007 14:31 發表

我也不太清楚(因為我對軍品裝備的知識很少,差不多接近無知 )
鞋底會有VIBRAM 字樣的!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 22-7-2007 14:26 發表
想問問,VIBRAM 底和巴拿馬底是什麼,怎樣分辨和有什麼不同?
早期美軍 沙Boot,Jungle Boot,底紋都係大舊,大舊 方格 實心膠!(俗稱巴拿馬底 Panama sole)
近期就採用 意大利品牌 VIRBRAM 出0既 產品, 以SIERRA 款用得最多!!

引用:
原帖由 alien 於 22-7-2007 16:14 發表

唔知點解 我家附近既普通鞋鋪有賣呢對(不過是黑色的)= =
呢隻款抄得最多!!有Indonesia,台灣,香港制,近期都以大陸制為主!!

無mark Vibram 字;多數唔係 VIBRAM 廠出0既底!

發新話題