發新話題

槍管問題!!

槍管問題!!

請師兄們把以下的內管分先後(由最好至唔好)
1.原莊6.04內管
2.FCC 6.03內管
3.PDI  6.04內管
4.PDI  6.01內管
5.鴨仔6.03內管
6.深火

謝謝!!!

只用過原裝, pdi 601, 鴨仔603
Pdi>original>鴨

原莊6.04內管>.PDI  6.04內管>PDI  6.01內管>FCC 6.03內管>鴨仔6.03內管

pdi 6.04 > original 6.04 >>>>>>>>>> others
Systema all the way. Porsche all the way....

吖, 好似重有隻叫 深火 架

PDI6.01>原裝6.04>FCC6.03

引用:
原帖由 kidult 於 15-3-2012 17:35 發表
吖, 好似重有隻叫 深火 架
深火直頭唔洗提....用aeg管改左個hop位

其實我好想知道原裝係唔係一定好過FCC呢?

我有試過…. fcc查實唔差, 10.5 吋, 30m 10 槍有8 槍Y可以打中 一塊 12 吋x  30 吋既板, 籃筒110 彈弓, 但係d 管既做工就真係麻麻, 技術上可能做唔倒日本仔既級數, 係hopup 個位做得幾好,集彈冇原廠咁, 但真係打遠過原廠

引用:
原帖由 kidult 於 15-3-2012 23:49 發表
我有試過…. fcc查實唔差, 10.5 吋, 30m 10 槍有8 槍Y可以打中 一塊 12 吋x  30 吋既板, 籃筒110 彈弓, 但係d 管既做工就真係麻麻, 技術上可能做唔倒日本仔既級數, 係hopup 個位做得幾好,集彈冇原廠咁, 但真 ...
講真如果要打得遠,但集彈唔好,咁我用AEG都得,唔洗用到PTW,我傷信用得PTW都係希望集彈性高。(唔好意思,可能寸咗小小,冇心嫁)
如果咁講我用原莊10.5吋管加FCC hotup,係唔係可能仲好過12吋FCC管加FCC hotup?
至如外管方面,請問其實FCC外管同原莊hotup夾唔夾呢?
FCC外管做工右如何呢?

10.5 吋外內管, 30m 算係咁咯, 係比鴨仔好同唔使等原廠hopup 斷貨之苦囉,fcc hopup 左用番佢既外管冇問題, 原廠既就要汁汁個座。 原廠hopup 入fcc 外管就冇冇問題喇, 我上次 .2 珠試 , …25 可能會好d 掛

引用:
原帖由 kidult 於 16-3-2012 10:35 發表
10.5 吋外內管, 30m 算係咁咯, 係比鴨仔好同唔使等原廠hopup 斷貨之苦囉,fcc hopup 左用番佢既外管冇問題, 原廠既就要汁汁個座。 原廠hopup 入fcc 外管就冇冇問題喇, 我上次 .2 珠試 , …25 可能會好d 掛
咁比著你,FCC hotup會唔會落油管呢?
仲有,如果比你用,你會用原莊hotup座定FCC hotup座?
其實我正考慮用FCC 6.03 12吋內管加FCC外管好,定用原莊6.04 10.5"內管加FCC外管好,你有冇好意見?

發新話題