24 12
發新話題

滑架&混gas問題...

滑架&混gas問題...

我有一把Marui沙鷹,黑色o既...
一開始買返來諗住入134a就算...但係o個種威力漸漸就覺得唔夠滿足...
因為怕爆滑架,所以又唔用得topgas...
但係d金屬滑架成6、7百蚊,真係寧願買多枝好過...

之前o係網上有聽過混合134a & topgas用,請問點樣混gas??
有冇d咩特別技巧要注意??
會唔會傷槍??我諗應該唔會掛...
唔該大家...

兩種gas應該混唔埋...

怕打爆就真係不如唔好打, 槍都係消耗品...
去槍鋪睇下有無膠slide賣啦
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

回覆 #1 小強強~~ 的帖子

TM 原裝沙鷹威力在GAS手槍中算勁,我有支TM P226R和TM沙鷹,支沙鷹個氣缸和氣閥比226不知大幾多,所以不要強求,IF要威力就用氣狙

引用:
原帖由 mouselkm 於 13-7-2007 23:00 發表
TM 原裝沙鷹威力在GAS手槍中算勁,我有支TM P226R和TM沙鷹,支沙鷹個氣缸和氣閥比226不知大幾多,所以不要強求,IF要威力就用氣狙
我果枝打red gas 都未有事

回覆 #1 小強強~~ 的帖子

溝唔到氣, 就算混合埋一齊都只係頭果D係TOP GAS, 之後既都係134a
本來無一物, 何處惹塵埃

順便講一講...
我有個fd把全金屬KJ M1911A1,但係就輕過我把TM沙鷹,點解??

回覆 #6 小強強~~ 的帖子

無咩特別點解, 你枝沙鷹咁大枝, 再加埋個大大隻既匣...
對付無理的人, 不要隨他的腳步遊走, 要拉著他讓他自圓其說自相矛盾

引用:
原帖由 小強強~~ 於 14-7-2007 09:27 發表
順便講一講...
我有個fd把全金屬KJ M1911A1,但係就輕過我把TM沙鷹,點解??
一個好高大既美國佬,點解會輕過一個香港肥仔....
兩把野黎WOR...................

KJ甚麼質量,馬記甚麼質量,大家心中有數

引用:
原帖由 小強強~~ 於 14-7-2007 09:27 AM 發表
順便講一講...
大佬!你d問題真係好難答你wor

引用:
原帖由 mouselkm 於 14-7-2007 11:52 發表
KJ甚麼質量,馬記甚麼質量,大家心中有數
朋友, 你個"質量"係mass, 定係quality?

回覆 #11 伯言 的帖子

8xx和6xx的分別是甚麼  ,就是一分錢一分貨,我<見識>過HFC後對台灣槍沒有太大信心...

回覆 #12 mouselkm 的帖子

師傅呀, 人地講緊"全金屬KJ M1911A1輕過我把TM沙鷹,點解??"
你sure唔sure你自己係講緊呢樣野?
8xx6xx, 一分錢一分貨?
而家斷斤稱賣廢鐵呀?|)

回post都要睇post架, 唔係見有堆字似似地樣就比一堆野出黎

回覆 #13 伯言 的帖子

我的意思是全金屬可能不及膠耐用,,也可能真槍也是比其他型號玩具槍輕(這點是問題的主因), KJ1911重935G,但真槍1911重1080G, 和TM沙鷹比雖然還差小小但80G這完全正常, 真槍和KJ也算是全金屬但為何輕成百幾G, 我想是成本問題因吉打齋金身也比KJ全支貴,.. KJ沒可能做錯生意 可見就算外表美麗, 內部有機會.. 因此便說一分錢一分貨(暗示KJ 1911可能打幾場就出事,)

ps ,我可能說得不太清楚,令人誤會,但我不是亂回覆騙分的人,,總之如果有寫得不太明白的地方,請留言會盡修改補充,多謝 (19:39文章簡單化)

兩把唔同既鎗, 點比呀
本來無一物, 何處惹塵埃

24 12
發新話題