27 12
發新話題

[others] 我的 GBB 全家福

引用:
原帖由 061084 於 21-3-2012 00:17 發表

加加埋埋支MP5用左幾錢?

PS:支MP5用黎打CQB應該唔錯!
小弟冇認真計過... 行行下槍街見到 parts 又買下咁......
唔好迫我計燒左幾多錢係支神台槍到啦~~~~~ [逃避 mode...]

引用:
原帖由 wikypang 於 21-3-2012 01:44 發表

小弟冇認真計過... 行行下槍街見到 parts 又買下咁......
唔好迫我計燒左幾多錢係支神台槍到啦~~~~~ [逃避 mode...]
非常不幸地...
我已經計左

引用:
原帖由 tf141 於 21-3-2012 00:52 發表
小弟既槍唔及ching咁靚咁多, 但係都諗住post下
不過嚟緊應該會有d改動(換槍), 所以都係遲少少先post
唔好咁講啦... 小弟個兩支 M1911 係國貨~ 燈同鏡都係 copy 野黎~
等 c-hing 你既靚槍分享~~~

引用:
原帖由 sam524 於 21-3-2012 01:01 發表

都幾貴下
係 14/F 買支 MP5 時咁岩見到有 c-hing 用佢好似幾 fit 咁, 所以未去 18/F 就......

引用:
原帖由 sam524 於 21-3-2012 01:36 發表

怕比人話離題,我又post下
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/h ... 1364217_3235702_152 ...
c-hing 你個兩支好野黎喎... ( 發現疑似真品~ )

引用:
原帖由 sam524 於 21-3-2012 01:47 發表

非常不幸地...
我已經計左
  忘記佢... 忘記佢...
其實... 仲有入面 d 鋼件.........

引用:
原帖由 wikypang 於 21-3-2012 01:56 發表

c-hing 你個兩支好野黎喎... ( 發現疑似真品~ )
除木grip同槍帶外並冇真品...

引用:
原帖由 sam524 於 21-3-2012 02:02 發表

除木grip同槍帶外並冇真品...
木 grip 同槍帶係真品之外, 支槍同份身亦係好野黎架 wor c-hing~~~

引用:
原帖由 wikypang 於 21-3-2012 01:51 發表

唔好咁講啦... 小弟個兩支 M1911 係國貨~ 燈同鏡都係 copy 野黎~
等 c-hing 你既靚槍分享~~~
copy又點????
燈同鏡我一枝都冇呀
真品更加諗都唔洗諗

引用:
原帖由 tf141 於 21-3-2012 02:56 發表
copy又點????
燈同鏡我一枝都冇呀
真品更加諗都唔洗諗
玩 Copy 勝在價錢平又可以玩到像真款~ 不過真品既質素有保證, 小弟成日都好羡慕其他 c-hing 有能力又捨得玩真品...

小弟 d 鏡同燈都係間唔中有盈餘先買~ 我都想有能力 "支持正版"........

MP系列倆款都係心頭好, CQB場一流
但係見倒唔少人MP5有少少效能問題, 原廠出貨好似冇QC禁, 要'錯'或者打順佢.
師兄有冇相似佖題?

引用:
原帖由 visitor2004 於 21-3-2012 12:23 發表
MP系列倆款都係心頭好, CQB場一流
但係見倒唔少人MP5有少少效能問題, 原廠出貨好似冇QC禁, 要'錯'或者打順佢.
師兄有冇相似佖題?  
小弟個支 MP5 就好彩無咩大問題~ 冇銼冇磨都 OK 順暢~  
可能因為遲左幾批貨先買, VFZ 做左 d 改良或者補救先出廠都唔定...

因為係神台槍未出過街未落過場, 耐用性唔多清楚...  
一買番黎就換左做 A 牌透明飛機, 冇落彈匣 Bolt Stop 個舊膠, 前前後後打左幾十匣都仲幾精神~

係隻亞鉛做既 Bolt Carrier 因為要不斷同其他鋼做既 levers 磨擦, 比較快有損耗...
小弟手工唔好又唔識補強, 但係買過套新既原裝 Bolt Set 都係兩舊水左右, 當佢係消耗品咁換都 OK 既...

小弟之後都有換其他內部零件 (如 Hammer, Bolt Head...), 不過都係為左個樣同聲 only......

27 12
發新話題