16 12
發新話題

[KSC/KWA] kwa m4 magpul gbb雙彈問題

kwa m4 magpul gbb雙彈問題

各位師兄,小弟想轉玩GBB,見KWA magpul m4得到各位師兄好評,但係出現左雙彈問題及hop up問題,之前有師兄話會出新版含彈嘴,請問問題解決左未呢??麻煩晒各位師兄,THX!!!

小弟都係KWA Magpul M4嘅用家,好彩一返黎都冇一般所講的問題,精神。
彈匣出彈片改良版已出,但坊間唔多覺眼,之前自已返咗幾隻。
Hopup 換膠已得,hopup 座都有零件或補品!
不過係我個 fb 群組就有位朋友出現嚴重jam 彈,經拆解後發現枝飛標歪咗。但並非原廠問題,懷疑係黑店賣次品。

我係一個非常bad luck的用家, 新買黎就jam到想我想死,完全不能正常使用. HK又冇代理.
3千幾買返黎變成rubbish, 唯有自救. 已經換左hopup膠,新版含彈嘴都唔得.
最後仲jam爆左隻飛機上彈咀, 仲要係HK買唔返, 好彩有其他C兄幫我試下,先發現條Bolt 有問題...家下又要係台灣訂返黎...

希望我呢個只係一個例外...
其他C兄的確對佢評價10分高.

哈哈!Inty,原來係你。我就係講你個Case。

唉,咁鬼黑仔,一睇就知係我啦...

引用:
原帖由 private_tm 於 24-3-2012 11:08 發表
小弟都係KWA Magpul M4嘅用家,好彩一返黎都冇一般所講的問題,精神。
彈匣出彈片改良版已出,但坊間唔多覺眼,之前自已返咗幾隻。
Hopup 換膠已得,hopup 座都有零件或補品!
不過係我個 fb 群組就有 ...
請問師兄彈匣出彈片改良版係咪自己係台灣訂返黎??

回覆 1# 的帖子

請問C兄D朱系用咩牌子?

引用:
原帖由 BJB 於 24-3-2012 21:46 發表
請問C兄D朱系用咩牌子?
marui 0.2

回覆 8# 的帖子

我試過用S2x 珠都有咁樣情形,不過轉咗珠之後我冇再Jam過彈啦,我依加用Excel 0.25 都幾好,不防試試。不過有可能系匣的問題,聽話普通匣冇事,但Magpul匣會Jam。

引用:
原帖由 Inty 於 24-3-2012 13:37 發表
我係一個非常bad luck的用家, 新買黎就jam到想我想死,完全不能正常使用. HK又冇代理.
3千幾買返黎變成rubbish, 唯有自救. 已經換左hopup膠,新版含彈嘴都唔得.
最後仲jam爆左隻飛機上彈咀, 仲要係HK買唔返, 好彩有 ...
B請問條bolt 有咩問題會做成jam 彈 小弟買左rx tach set npfs steel bolt 又係jam彈jam 到爆飛機但係原裝set bolt打左一包彈 咩事都無.....

回覆 10# 的帖子

有可能份Bolt 條數差小小。
但系匣的可能性最大,不過完裝Bolt應該最可靠。

我隻匣比另一位C兄試冇事,用佢條bolt入落我支槍都冇事
所以我果枝似係條bolt/飛機有暗病

回覆 12# 的帖子

之前E記有完裝Bolt連飛機賣,700百咗右,去睇睇啦!

回覆 6# 的帖子

係,我哋會定期幫會員從台灣訂講KSC/KWA零件

16 12
發新話題