25 12
發新話題

身高問題

身高問題

是咁的 我依家讀緊中三 得米六 但係身邊D同學都成米七 同班FD企埋一齊就等別細粒 點算好 仲有冇得高??有咩方法可以再高多D 我想有一米七八....煩惱中........................

多做帶氧運動(游水最好
食多D野 心境開朗 我諗起碼都170
唔好信果D咩增高丸 根本就係呃錢 最有效係直接打HGH針(但係一針好貴 同埋醫生都唔會批普通人打 除非真係有需要

回覆 2# 的帖子

無奈本人不精泳術.....

打多d籃球,食多d鈣質野
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回覆 3# 的帖子

咁就打籃球啦 緊記盡量唔好打超過一個鐘 因為可能令你塊生長板磨損
食多D含礦物質既野都有助增高(鈣鎂等
青春期最好訓夠8粒鐘 經常捱夜個腦下垂體就整唔到好多HGH(HUMAN GROWTH HORMONE,通常夜晚訓覺時由腦下垂體產生)
(路邊社消息:聽講諗少D咸野+打少D都可以幫助增高
真係老套D講句:保持心情開朗,充足運動量,均衡飲食,定時作息 係成展期增高真理
唔好諗住做GYM操肌,過量重力運動會加速生長板閉合!

男仔一般幾時「錶」高架?

中三有米六你重想點?
小弟當年中三都係米五, 班上普遍都係米六七左右, 有D奇特人士先係米八
運動與否無必然關係, 有條友打足6年波,一開始佢係高我半個至一個頭,我宅足6年, 依家中六都已經高過佢!
始終要睇遺傳, 但係多做運動無壞, 身體都會健康D, 算係有少少幫助
最緊要食多D野, 唔係見野就放入口, 肉類,飯多食, 肥野唔洗戒但唔好成日當正餐

另外就係到左依家, 眼見D朋友開始無乜點高到, 自己先開始爆發, 都有少少安慰
所以依家唔高唔代表將來唔會高

係學校頂多比人當係正太成日話你可愛得意想搞你之類
想溝女就難少少喇, 唔係無可能,但係D女有無安全感同榮譽就...
當然, 有錢就另外講法

[認真]
我建議你檢查下自己JJ同夾辣底生左毛毛未
睇下下巴咀唇有冇D長毛(2mm以上, 深色, 非汗毛)
喉核大小, 有無變聲,走音等
如果無既你就重有排高, 因為係遲發育
如果已經生緊就應該高緊架喇, 再唔把握機會食多D野就無行
遲高既通常都有排比你高, 只係你大限未到!
[/認真]

引用:
原帖由 Anonymous 於 24-3-2012 01:48 發表
男仔一般幾時「錶」高架?
14歲左右會開始高,一般就17-19左右都高定
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回覆 6# 的帖子

一般就13-14開始 多數"標"到21-22歲就冇得再高
增高期分為2個階段:快速增高期: (13-16歲,升幅最高至一年12CM都得),慢速增高期(17-21,一年0.1~幾CM咁升)
請把握快速增高期機會!

引用:
原帖由 jh333233 於 24-3-2012 01:50 發表
中三有米六你重想點?
小弟當年中三都係米五, 班上普遍都係米六七左右, 有D奇特人士先係米八
運動與否無必然關係, 有條友打足6年波,一開始佢係高我半個至一個頭,我宅足6年, 依家中六都已經高過佢!
始終要睇遺傳, 但 ...
都唔係ga,唔係好高o個d,通常都易埋女仔堆ga

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-3-2012 01:52 發表

14歲左右會開始高,一般就17-19左右都高定
搭訕
[認真]
每個人都唔同,但14歲非必然, 所謂男性遲熟係有根據既
小弟上年先開始高(16半)
到依家(17頭)真係突飛猛進
[/認真]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-3-2012 01:54 發表

都唔係ga,唔係好高o個d,通常都易埋女仔堆ga
係學校真係埋女仔堆
但成日比人當係細路(巴打)
我輸了

引用:
原帖由 jh333233 於 24-3-2012 01:57 發表

係學校真係埋女仔堆
但成日比人當係細路(巴打)
我輸了
有得埋好過無得埋

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-3-2012 02:21 發表

有得埋好過無得埋
嘿嘿 一對七

我跟你說...高一點不是不好...
千萬不要期望自已突然長高長很快,這不是好事!絕對不是好事!!!

25 12
發新話題