發新話題

幫VFC打工之G36K編

L85本身冇乜興趣,自上次經過某槍鋪整緊一枝,見到佢條骨,佢D色澤,真係覺得佢靚
佢D色唔似軍軍軍果枝咁光滑, 係啞啞地色架

我支G36K rip了......
打左廿匣唔夠就變成咁
黑色果粒野仲曲埋.....
亞鉛沒有一樣好東西

引用:
原帖由 koon008 於 16-8-2012 22:04 發表
我支G36K rip了......
打左廿匣唔夠就變成咁
黑色果粒野仲曲埋.....
亞鉛沒有一樣好東西
老實講, 佢飛機跟本唔應該整個金屬罩, 為左仿真同打上黎好聲
而整多樣易爛又卡槍膛既件 , 416新版飛機好似改番做膠?
當初做一件成型飛機已解決所有問題… 而家有時間但冇件整舊版…
我個支係出氣膠太厚, 應該有成2mm ,磨出氣膠冇可能…又信唔過GEN3匣 , 都係等下有冇新膠換……

引用:
原帖由 gainax 於 16-8-2012 22:26 發表

老實講, 佢飛機跟本唔應該整個金屬罩, 為左仿真同打上黎好聲
而整多樣易爛又卡槍膛既件 , 416新版飛機好似改番做膠?
當初做一件成型飛機已解決所有問題… 而家有時間但冇件整舊版…
我個支係出氣膠太厚,  ...
但係新膠有冇問題?
其實VFZ D 數係唔係誤差大?樓上個情況我第一次見,應該唔好彩姐
我之前入唔到條PIN(有牙果條野)痴AA膠都冇事....仲要打多好多下先甩AA膠
會唔會係D凹凸位唔岩SIZE?
會唔會試下加野頂一頂BOLT等第佢唔會太大力撞爆個罩?
爆罩我都係等一次見

回覆 49# 的帖子

其實唔係只得我有頂bolt問題, 小弟2月買前都爬文過好多師兄都有呢個問題,只係估唔到咁
(你見VVGZ一早話有得免費更換新膠同擊鎚彈弓就知係唔係有問題 )
個罩台灣果邊一早有人打爆過, 華而不實既設計,固定位唔啱食力位又太細,用料只係合金唔撞爆就其 , 膠飛機打1,2萬飛都冇事…

引用:
原帖由 gainax 於 16-8-2012 22:50 發表
其實唔係只得我有頂bolt問題, 小弟2月買前都爬文過好多師兄都有呢個問題,只係估唔到咁
(你見VVGZ一早話有得免費更換新膠同擊鎚彈弓就知係唔係有問題 )
個罩台灣果邊一早有人打爆過, 華而不實既設計,固定位唔 ...
頂BOLT係出氣膠姐,我搵日試下個罩係唔係真係頂BOLT 先~
我自己係係導氣管前面裝弓彈,減左D力

我黑色果粒野曲左....可以點點搞呢???
用膠鎚打番平佢得唔得??
另外有牙果條pin點羅出黎??

引用:
原帖由 koon008 於 16-8-2012 23:10 發表
我黑色果粒野曲左....可以點點搞呢???
用膠鎚打番平佢得唔得??
另外有牙果條pin點羅出黎??
0.95MM六角匙,係0.95!
可能係我套六角匙問題,1.0入唔到,
我都係1.0圓頭批強行入........其實個圓有批有咩用?

引用:
原帖由 kenchan3037 於 16-8-2012 23:13 發表

0.95MM六角匙,係0.95!
可能係我套六角匙問題,1.0入唔到,
我都係1.0圓頭批強行入........其實個圓有批有咩用?
其實黑色果粒野有咩用???
我成粒^型咁曲左......

引用:
原帖由 koon008 於 16-8-2012 23:16 發表

其實黑色果粒野有咩用???
我成粒^型咁曲左......
黑色果粒HOLD住飛機,
冇左佢飛機會回唔曬,
因為回既途中飛機會轉,咁個入氣位就撞BOLT LA
你果舊點歪法?有冇相睇?

引用:
原帖由 kenchan3037 於 16-8-2012 23:09 發表

頂BOLT係出氣膠姐,我搵日試下個罩係唔係真係頂BOLT 先~
我自己係係導氣管前面裝弓彈,減左D力
如你飛機換左新金屬罩, 可以睇下裝匣後個罩會唔會撞到槍膛&hopup
如會咁遲早再爆, 現時解決方法係盡量唔好令個罩再撞到先唔點再爛,就係要少少執fit位,
但問題會變左個bolt殼直撞...  GBB係要主要由飛機頭受撞撃力唔係bolt殼... 所以點解舊VFZ M4 Bolt會爆到7彩
而之P/VVA bolt好耐先打爆其中原因之一...

引用:
原帖由 gainax 於 16-8-2012 23:24 發表

如你飛機換左新金屬罩, 可以睇下裝匣後個罩會唔會撞到槍膛&hopup
如會咁遲早再爆, 現時解決方法係盡量唔好令個罩再撞到先唔點再爛,就係要少少執fit位,
但問題會變左個bolt殼直撞...  GBB係要主要由飛機頭受撞&# ...
其實我CUT左小小回膛弓彈,可能又有D幫助
個份BOLT都有少少撞銀左,亦見到BOLT同HOP-UP住有好細既虛位......

有冇上少條擊鎚彈弓?

引用:
原帖由 kenchan3037 於 16-8-2012 23:23 發表

黑色果粒HOLD住飛機,
冇左佢飛機會回唔曬,
因為回既途中飛機會轉,咁個入氣位就撞BOLT LA
你果舊點歪法?有冇相睇?

回覆 59# 的帖子

換個粒安全D BO......佢斷起上黎唔係講少,話曬都金屬

發新話題