發新話題

幫VFC打工之G36K編

幫VFC打工之G36K編

終於有白老鼠比我試吓............... 都冇咩好整又係減力執順改hop up咁.....
當我整好晒爽咗幾匣準備拍片之際隻匣居然夠膽死响匣身漏氣(即係烈咗...........  VFC你好野
交咗比十四樓要4月先有得攞返..........所以今次未有片睇住.........

槍主乃極度騎士粉絲

首先係改hop up,非常簡單10mm鑽咀直穿(圖中原裝野只係試驗用,我正式做係用crusader)............

G36K內管長度同SD一樣,但SD有開多條坑所以用佢..........

之後只要剪走5.1 hop up右邊凸起條膠就可以原裝位咁裝返晒佢.............係咪好簡單呢?

一如416,能量係VFC好朋友............

不過G36尾蕊要鑽大先落到能量三寶........

裝飛機嗰陣要留意要對正條邊,唔係就會回唔晒........

hammer頂有條大滾柱,但其實大部份時間係行後面兩隻角位,所以我磨圓佢......

大滾柱係最高點,紅線為未磨角位前..........根本條大滾柱都發揮唔到作用

份bolt行大滾柱就順滑咗,射速又快咗.......

換crusader鋼bolt carrier之後,後座力暴升到接近井記,但原裝買返嚟係唔用得,飛機膠圈會刮所以要省一省內壁先得........

有人會話:鋼嚟喎,點省?我係用鋁管鋸條坑攝塊沙布捲埋用電鑽省佢.........
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 f22a 於 28-3-2012 10:47 發表
衷心佩服.............
安兄絕對能榮登《V社產品後續研發優化部》香港區代表.......

藉此機會向安兄討教
小弟的G36C一直不敢拆槍管改Hop皮
只因沒把握能把Hop座的#10零件完整無損的拆下
所以現在有ja ...
唔係我要幫V社打工,只係佢出親都係我啲買飛佛啫.........
#10零件係咪較hop up塊膠?我只係用細批了起佢...........

引用:
原帖由 McDull 於 28-3-2012 10:31 發表
無左條橋,睇落長左好多
重點係上膛捍易拉咗...........

引用:
原帖由 f22a 於 28-3-2012 11:26 發表

#10零件即係較hop up塊膠 (Hop Up Switch)
要拆此零件即充滿心理壓力
連V社官方說明書也標明拆卸此零件的破損風險很高
在沒有後備#10零件支援的情況下
小弟真沒吉士拆此件
所以想請教安兄是否有甚麽妙 ...
冇,一了起就斷咗一邊腳仔,但仍然可以裝返運作正常..........
賻唔賻呢鋪就你自己諗啦..............

引用:
原帖由 gainax 於 28-3-2012 20:45 發表
獲益良多,F22師兄  
原來條鋼Bolt要咁執法先用到  對於無乜工具既師兄都幾頭痕…
想問問師兄你地個支有冇頂Bolt問題? 我果支都幾頂吓,唔通要磨飛機定出氣膠
見WGZ話有得換件, 又唔敢搞住
我手上呢支好順吓..........
點頂Bolt法?回唔晒?

回覆 21# 的帖子

未玩過呀。
睇軍火凍P大開箱文話比舊版改良咗好多喎……
我未玩過就先作少少保留,反正G36鑊氣唔重!

引用:
原帖由 gainax 於 15-7-2012 05:41 發表
想問問師兄們, 聽講話市面有飛機入面粒較力零件賣?, 唔知係邊到有又啱唔啱呢支用
如樓主師兄願意會做多幾粒放比益下我地就好了
唔該哂
只要去買份國產WA M4飛機(能量或AABB)交換皇冠就已經減力到1.1-1.3J左右啦~~

引用:
原帖由 RX7 於 15-7-2012 23:13 發表

我把C雖然之前改到落1.3,唔穿底,但換左新版出氣膠後穿左底中...
咁氣溫如何呢?

發新話題