發新話題

[VFC] 收到 MP 5 個鋼 Trigger Box 啦!

唔好意思樓主, 騎劫你個POST一陣.

Black Talon trigger box 組裝完成.
結論: 簡直誇張! 位Fit到無倫, 而且設計好有心思. 真係好好嘢 !
去圖加註解.

附小包特製鋼撞針.

撞針包內容.

撞針常動位特別拋光磨滑, 令運作更暢順. 抵讚.

撞針固定梢. 梢尾特別開了牙, 一來安裝後更穩固, 二來日後要拆解也容易. 真的很有心思.  

撞針固定梢扭到底的時候, 和撞針外壁成水平. 沒有多餘的凸出也沒有下陷. 公差控制一流.

以下為安裝心得.

首先, 建議只使用BT的撞鎚.
因撞針經過加硬處理, 亦作同樣處理的BT撞鎚能確保兩件零件運作時做成嚴重損耗.
同時, 亦建議先安裝全部內件, 最後才安裝撞針, 以防刮花其他零件.

已安裝所有內件.

此時把原裝的彈弓全部放入撞針.

再把撞針放入盒內.

之後把前部也推入撞針內.

放入撞針固定梢, 之後對位.

用鉗把定梢扭入. 當撞針可以前後活動的時候即安裝妥當.

完成!

用Black Talon的SEF效果最好.
不過用其他廠的Housing一樣非常fit位.

精精神神! 試打所有操作暢順, 大力.

都係果句, 真係超水準之作!

咁都有交嘈?!
買玩具玩啫. 各位唔洗勞氣.

版大, 如果個Post有任何違規, 煩請通知. 本人會立即delete.

好喇, 到最後果樣喇. Steel Bolt Carrier.
試完組裝:

同真鐵一樣, Bolt後乃平位, 非圓桶形.

係出到個神髓喎!  

鋼carrier比鋁carrier重大約50g.
試打之後, fit位暢順. 好聲.
不過打果陣確實用多左氣.
物理嘢, 無計.

五月推出.
同樣, 詳情可上官網參考.

引用:
原帖由 rho837 於 21-4-2012 14:36 發表

師兄, 有問題!

1) 點解重左50g! 呢樣未必個個用家(及本人)接受得到! 重量應該盡量"蘋果對蘋果" 否則單改用重配件會有可能加快其他原廠部件(生命)耐用性! 如果有特別原因就應該講來給大家聽.

2) Bolt- ...
唔知喎…我覺得bolt得順呀。

重左50g係因為物料掛…唔係好熟槍d嘢…不過只換carrier唔換其他件, 原裝零件會死得好快。第一件係就係trip lever.

槍入面果個係呢個黎架。真果個擺唔入架。

好似無做氮處理喎…要問…

引用:
原帖由 保礦力 於 21-4-2012 14:16 發表
想問下清唔清到一隻匣...?
可以。
不過要再做多幾次測試確定。

引用:
原帖由 Armourer 於 21-4-2012 23:24 發表
rho837 師兄,

我問過 BT D 朋友,佢哋話其實全部又係因為嗰句 "真材實料" 囉! 佢哋用外國入口嘅 "精鋼" 製造每件强化產品,呢件 Bolt Carrier 最有代表性,因為成件嘢係人 ...
Even I don't know that...

發新話題