發新話題

新入GXP M161 VN GBB 分享

回覆 15# 的帖子

睇大家喜好姐, 我都係GBB 人
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 29-4-2012 13:05 發表
樓主你買呢把野 3000???? 之前上網睇好似要成 4-5000 左右, 重有用老原 G&P 飛機再加呢條管, 力度一定...
師兄講得無錯,VN 版係三仟大元,但如果唔係VN 版,就要$5000,因佢個槍身及周邊全部都係用CNC 加工及車床出來,,所以貴好多

CNC身都有VN版,同呢支基本除左個身,T骨唔同其它都大同小異, 都係用GP 既件
以前WOC系列內鋼件都係切割出黎, 而家就唔確定, 不過呢支跟番VN BOLT已經

想問問樓主師兄,唔知個前準星係咪鋼做  係邊到入貨?
今日小弟睇左明記實物, 前準星睇落似電槍鋁做個d,但官網寫係”M16A1鋼前準星”
同埋個槍身深黑、槍管、槍身小零件同師兄買個支有分別,即係似GP官網個支   
會唔會陳列果支係舊版? 怕中伏想問問, 唔該

引用:
原帖由 gainax 於 1-5-2012 20:06 發表
想問問樓主師兄,唔知個前準星係咪鋼做  係邊到入貨?
今日小弟睇左明記實物, 前準星睇落似電槍鋁做個d,但官網寫係”M16A1鋼前準星”
同埋個槍身深黑、槍管、槍身小零件同師兄買個支有分別,即係似GP官網個支   ...
1。前準星是用鋼鐵做,非鋁料
2。槍身算是黑色,但不是官網所看到的深黑,可以話係淺黑雅色
3。我相信你可以叫老板全新取過枝給你看,我買時都係叫佢先入倉取過枝給我睇,無問題才試槍。
4。另師兄說的分別,可能係指貴價( bomber版CNC )
5。此槍是在明記入手

回覆 20# 的帖子

咁就掂, 初初就係覺得官網個支咁樣先唔諗
同埋話說CNC隻加左價
咁可放心入貨, 唔該哂師兄

呢把係BOMBER黎,用PRIME身

師兄你點知係bomber. 我入貨三仟,無可能係bomber,bomber  要5000大元

條BOLT有個SPACER,係PRIME身先用呢個SPACER加長,同埋你D鋼件係G﹠P既,咁PRIME加G﹠P仲唔係BOMBER。有時明記會做特價,今次唔係第一次。
一係G﹠P近排改咗用真數身,你可以問下明記

引用:
原帖由 yik68 於 3-5-2012 19:29 發表
師兄你點知係bomber. 我入貨三仟,無可能係bomber,bomber  要5000大元
如果照師兄所講,用三仟可以買 到BOMBER ,好幸運哦,省回二仟大元

回覆 25# 的帖子

除非G﹠P真係轉咗用真數槍身,如果唔係,睇你D相,好多地方同PRIME相似,連個BUFFER STOP個位都係同PRIME相似,除咗個CHARGING HANDLE有D唔同。

全新應該無乜可能係炸彈牌,派米身3K幾, 炸彈牌成槍5K幾……
GP呢隻真係真數槍身, 好耐以前台灣果邊睇到CAR15開箱文都驚喜左
其實當初得WA採數咁無得講, 而家新模咁....  望佢WOC系列都改就正
http://www.紅wolfairsoft.com/red ... Old_Version_GBB.htm

引用:
原帖由 yik68 於 3-5-2012 19:29 發表
師兄你個支係GP身既成槍

prime個身冇咁灰的同刻字個字型真D(雖然都係錯

GP

prime

引用 28# 的帖子

字型刻印GP一向係咁, 遠睇OK,也叫好過冇, 派米d字算唔錯了,可能平整得濟
師兄講開字型, 其實原廠WA先最正XD,也是同井井個類用雕刻機做先有味道

回覆 28# 的帖子

番查番, 師兄真係唔講唔覺, 小弟無咩研究過越戰系, 以為師兄講刻字質感問題 ,
揾下真槍相對比, 以乎除左字的質感問題,原來 logo同字編排都有出入

圖轉自AR15.com/ retroblackrifle.com/ 網上

發新話題